Bakan Aksu, Türk polisinin çağa ayak uydurması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirtti.

Haber Giriş : 07 Ekim 2003 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Aksu, Türk polisinin çağa ayak uydurması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirtti.

Polis Akademisi'nde 2003-2004/59. dönem eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Gölbaşı'ndaki akademi tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yapan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, emniyet teşkilatının, vatandaşlara çağdaş ülkelerdeki kalitede hizmet sunulması için çalışmalar yaptığını, hükümetin direktiflerine hızla uyum sağladığını kaydetti. Aksu, Avrupa normlarına uygun düzenlemelerin hayata geçirilmesinde, ilk göze çarpan kurumların başında polis teşkilatının geldiğini vurguladı.

Polis Akademisi'nin, çağın gereklerine uygun olarak, emniyet teşkilatına nitelikli personel yetiştirme konusunda yoğun ve süratli bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Bakan Aksu, akademinin, Türkiye için polis ve iç güvenlik eğitimi üretmenin yanında, 10 ayrı ülkeden katılan öğrencilere eğitim vermekte olduğunu belirtti.

Gelinen noktayı yeterli bulmadığını, eğitim ve öğretimin daha kaliteli hale getirilmesi için katedilecek mesafe bulunduğunu ifade eden Bakan Aksu, "Polisimize araştırmayı, incelemeyi, sormayı, sorgulamayı bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi esas alan; çoğulcu demokrasinin temel değerleri ile hukuk devleti ve insan haklarının korunması prensiplerine dayanan bir eğitim ve öğretimi vermek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Aksu, AB'ye giriş sürecinde, emniyet teşkilatının tutum ve davranışları ile sunduğu hizmetin niteliğinin, ülke hakkında iyi veya kötü kanaat oluşumunu önemli ölçüde etkilediğine dikkati çekti.

Polisin, vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı ile suçların işlenmeden önlenmesi için fedakarlıkla çalıştığını kaydeden Bakan Aksu, "Polisimizi; vatandaş memnuniyetini esas alan, suçların işlenmeden önlenmesi için fedakarlıkla çalışan, vatandaşına devletin sıcak ve şefkatli kucağını açan kamu görevlileri olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Aksu, güvenlik hizmetinin kalitesi bakımından batı ülkeleri polisi ile kıyaslanan Türk polisinin daha iyi hizmet verebilmesi için; sosyal, ekonomik ve teknik koşullarının da batılı meslektaşları ile aynı seviyeye getirilmesinin gerekli olduğunun altını çizdi. Bakan Aksu, polisin fiziki çalışma şartlarının iyileştirilmesi, çalışma saatlerinin düzenlenmesi, ifa edilen göreve uygun bir gelir düzeyine kavuşturulması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Terfi, atama ve özlük haklarının hakkaniyet kuralları içerisinde yeniden gözden geçirilmesi ve emekliler ile çalışanlar arasındaki dengesizliklerin giderilmesine gayret edeceklerini anlatan İçişleri Bakanı Aksu, öğrencilerden, mağdurun hakkını koruma ve adaleti yerine getirmede, delilden suçluya gitmeyi ve teknolojinin imkanlarını kullanarak suçun ve suçlunun profilini çizmeyi, meslek hayatlarının en önemli parçası haline getirmelerini istedi

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber