'Açık öğretimliler üvey evlat'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen alımlarında Açık Öğretim mezunlarına üvey evlat gözü ile bakıldığını belirten Açık Öğretimliler Vakfı Başkanı Muharrem Soğuksu, Bakan Çelik'e sitem etti.

Türkiye'de 1 milyon öğrencisi bulunan Açık öğretim fakülteleri mezunları öğretmen alımlarında çifte standart uygulaması yapıldığını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de buna göz yumduğu ifade ederek, bu ayrımcılığa son verilmesini istediler.

Açık Öğretimliler Birliği Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Muharrem Soğuksu, Açık öğretim Fakültelerinde okuyan öğrencilere hiçbir konuda imkan sunulmadığını vurgulayarak, Yerel Yönetimlerin bu öğrencilere sahip çıkmasını istedi.

Diğer öğrenim kurumlarında okuyan öğrencilerimize her türlü Sosyal faaliyet imkanı sunulduğunu hatırlatan vakıf Başkanı Soğuksu, şöyle konuştu.

? Açık Öğretim fakültelerinde okuyan öğrencileri genelde ikametlerinde eğitimlerini sürdürdükleri için, diğer öğrencilerimize sunulan sosyal ve sportif faaliyetlerden yoksun kalmaktadır. Bu öğrencilerimize de bulundukları Yerel Yönetimlerin sahip çıkarak , sosyal faaliyetler imkanı sunmasını istiyoruz."

Başkan Soğuksu "Öğretmen atamalarında bu fakültelerden mezun olanlar, maalesef üvey evlat muamelesi ile en sonlara atılıyor."diyerek sözlerini şöyle noktaladı: "
Sayın Bakandan bu çifte standart uygulamasına son verdirmesini beklemekteyiz.

Eğer, Öğretmenlik yapacak kadar değerli bulmuyorlar ise bu fakülteleri neden kuruldu veya niye devam ettiriy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber