Sattığı tabanca ile öldürüldüğü iddiası

Konya'da bir restoranda silahla vurularak öldürülen Ali Düzkaya'nın, tabancasını sattığı kişi tarafından aynı silahla vurulduğu iddia edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, önceki gece merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi'ndeki bir restoranda, Ali Düzkaya'nın (43) silahla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı.

Polis, bir yandan olay yerinden kaçan 3 kişinin bulunduğu otomobili ararken, diğer yandan restorandaki güvenlik kamerası kayıtlarından tabancayı ateşleyen kişinin Adem U. olduğunu belirledi.

Zanlının gidebileceği adreslere baskın yapan ekipler, Seydişehir ilçesinde Adem U'yu bir yakınının evinde yakaladı. Daha sonra, olay yerine birlikte gittiği ileri sürülen Taner D. ile Nuri G. de gözaltına alındı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ali Düzkaya'nın cinayetten önce, aralarında husumet bulunan Adem U. ile içkili bir restoranda kavga ettiği, daha sonra gittiği bir başka restoranda yemek yerken olayın meydana geldiği öğrenildi. Bir süredir kanser tedavisi gören Adem U'nun polise verdiği ifadede, cinayette kullandığı tabancayı, cinayete kurban giden Düzkaya'dan satın aldığını söylediği öğrenildi.

-Cinayet, güvenlik kamerası kayıtlarında-

Restoranda işlenen cinayetin güvenlik kamerası kayıtları da basına dağıtıldı. Görüntülerde cinayet zanlısı Adem U, tabancayı Düzkaya'ya doğrultuyor. Emniyeti açmayı unuttuğu için önce ateş edemeyen Adem U, daha sonra tabancanın emniyetini açarak ateş etmeye başlıyor. Çevreden ateş etmemesi için kendisini engellemeye çalışanların çabası ise sonuçsuz kalıyor.

-Olayın geçmişi-

Ali Düzkaya, önceki gece, merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Selçuk Caddesi'ndeki bir restoranda silahlı saldırıya uğramış, vücudunun 4 farklı yerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Düzkaya, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı.

Muhabir: Ahmet Akbıyık / Murat Aslan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber