Sezonu açan KARADENİZBİRLİK, bu yıl 50 bin ton ayçiçeği alımı hedefliyor

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), 2012-2013 Ayçiçeği Alım Kampanyası'nı başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, yeni kampanyada üretici ortaklarından 1.40 TL/Kg avans bedelle ürün alımına başlanmasına karar verdiklerini söyledi. Erarslan, ürün bedellerinin çiftçiye peşin olarak ödeneceğini, amaçlarının, üretici ve ortakların ürünlerinin en iyi şartlarda alınarak değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Birliğin alım kampanyası boyunca piyasa şartlarını dikkate alarak, ürün teslim eden tüm ortaklarına avans fiyata ilave ayrıca fiyat farkı ödemesinde bulunacaklarını vurgulayan Erarslan, yeni kampanya döneminde üreticilerden 50 bin ton ayçiçeği ürünü alımını hedeflediklerini kaydetti. Ünal Erarslan, "Yağlı tohum üreticilerinin kâr elde edebilmesi, üreticinin bir sonraki sezon üretime devam etmesi, dolayısıyla hem bölge hem de ülke yağlı tohum üretiminin artırılarak bölge ekonomisinin ve tarımsal sanayinin gelişmesi demektir. KARADENİZBİRLİK, bu amaçla, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir potansiyeli olan yağlı tohum üretimini ve üreticilerini 34 yıldır ayni ve nakdi kredilerle desteklemekte ve ürün alım garantisiyle binlerce üreticinin ve üretimin adeta sigortası olmaktadır." dedi.

Üretim ve fiyat oluşumuna etki eden iklim şartları, tüketim, arz ve talep durumu, dünya üretimi, döviz fiyatları ile vergi uygulamaları gibi faktörlerin piyasa değişimlerine neden olduğuna dikkati çeken Erarslan, "KARADENİZBİRLİK, tüm bu riskleri üretici adına üstlenmektedir. Birliğimiz, bugüne kadar verdiği nihai fiyatlar ile serbest piyasada her zaman üretici lehine rol oynamış, üreticinin mağdur olmaması için azami gayret sarf etmiştir. Ülke ihtiyacının 3'te 2'sinin ithal edildiği yağlı tohum bitkilerinde istenilen üretim düzeyine ulaşmak için devletçe yapılacak desteklemeler çok önemli olup, uygulanan prim desteğinin artırılarak sürdürülmesi de üretim artışını teşvik edecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber