Memur-Sen başkanından 'fahişe' gafı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Memur temsilcileri ile Kamu İşveren sendikarı temsilcileri arasındaki görüşmelere 24/08/2005 tarihinde devam edildi.. Toplu görüşmelerin dünkü toplantısında 'fahişe' tartışması yaşandı.

Resmi bir toplantı olmasına rağmen, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu otoyol gişelerinde çalışanların, yaptıkları işin dışında fahişelerle ilgilenmek zorunda kaldıklarını söyledi. Ahmet Aksu'nun ?fahişeler' sözüne kızan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer tepki gösterdi. Alaattin Dinçer ?Sen onlara nasıl fahişe dersin, onlar bedenleri ile çalışan ağır işçilerdir. Onlardan özür dilemelisin? diye çıkıştı. Alaattin Dinçer daha sonra Aksu'dan sözünü düzeltmesi istedi.

Ahmet Aksu, Dinçer'in bu şekildeki çışına bu kez "İster "O" ile başlayan tanımlama olsun isterse başkası, ne fark eder" yanıtını verdi. Ahmet Aksu'nun bu değerlendirmesine, Dinçer'in yanısıra, toplantıya katılan ve tek bayan temsilci olan TÜM-BEL-Sen Başkanı Vicdan Baykara da tepki gösterdi...

Ahmet Aksu'nun bu değerlendirmelerinin ardından Devlet Bakanı Şahin, istenmeyen konuşmalar oluyor şeklinde tepki gösterince, Aksu bu kez "Tamam, hayat kadını olarak düzeltiyorum" şeklinde geri adım attı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber