Terörist cenazesine katılan BDP'li vekil hakkında fezleke hazırlandı

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin cenazesine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında 'dokunulmazlığın kaldırılması' için fezleke hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, nisan ayında Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askerlerle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK üyesi terörist Oruç Ay'ın cenazesine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'la ilgili inceleme başlattı. Terörist için düzenlenen sözde törene katılan Nursel Aydoğan'ın burada yaptığı konuşmaları çözümleyen savcılık, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Aydoğan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Suçu ve suçluyu övmek' iddiasıyla hazırlanan fezleke TBMM'ye gönderildi.

Savcılık daha önce de BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, Malatya ve Elazığ'da katıldıkları programlarda terör örgütünü öven konuşmaları nedeniyle fezleke hazırlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber