Hemşehri derneklerinden teröre karşı birlik mesajı

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısından sonra kentin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteren birçok faaliyetlere imza atan Gazianteplilere bir destek de Gaziantep'te yaşayan hemşehri derneklerinden geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte bulunan 42 hemşehri derneği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey başkanlığında bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda toplanan hemşehri dernekleri temsilcilerine hitap eden Güzelbey, yaşanan olayın provokasyon olduğunu ve Gaziantep'te tutmadığını kaydetti. Gaziantep emniyetinin süreci çok iyi yönettiğini ve bir siyasi partinin binasına yapılan saldırıyı önlediğini ifade eden Güzelbey, daha önce Türkiye'nin değişik bölgelerinde oynanan oyunun bu kez Gaziantep'te sahneye konulmak istendiğini vurguladı. Provokasyona sağduyulu Gazianteplilerin meydan vermediğini dile getiren Güzelbey, kentte yaşayan insanların birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini işaret etti.

Güzelbey, şunları söyledi: ?Sağduyulu ve hoşgörülü tavrımızı elden bırakmayacağız. Ama bu şu anlama gelmez. ?Gelip şehrimizi yakıp yıksınlar, insanlarımızı öldürsünler' buna da asla izin vermeyeceğiz. Sonuçta burası 11 ay Fransız işgali görmüş ve taş üstünde taş kalmamış, ama yine de teslim olmamış bir şehir. Biz Gaziantep'te insanların doğduğu yere, diline, dinine ve mezhebine asla bakmıyoruz. Biz onların da birer insan olduğunu ve bizimle bir bütün olduklarını her platformda söylüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber