Edremit'te 2012-2013 av sezonu açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği tarafından yeni sezonun açılması dolayısıyla avcılara yemek verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzcumurat Mahallesi'ndeki kulüp binasında, üyeler ve vatandaşlar için hazırlanan hayır yemeğine Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda avcı katıldı. Yeni av sezonunun kazasız belasız ve bol bereketli bir sezon olmasını dileyen Kulüp Başkanı Coşkun Taşkın, kurallara uyularak tabiata zarar vermeden avcılık yapılması gerektiğini vurguladı. Taşkın, avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu hatırlatarak, "Avcı arkadaşlarımız, avlanma pullarını, avlanacakları bölgeye göre alsınlar. Aksi takdirde çok ağır cezaya maruz kalabilirler. Avlanma kartı ve pulu almadan kesinlikle avcılık yapmasınlar." dedi.

Birinci grup kuşlar olarak adlandırılan Bıldırcın ve Üveyik avının 18 Ağustos 2012 Cumartesi günü açıldığı, diğer av hayvanı türlerinin ise 13 Ekim 2012 tarihinde avlanmasının serbest olacağı öğrenildi. Bütün av türlerini kapsayan yasağın ise 24 Şubat 2013'de başlayacağı vurgulandı. Avlanma limitlerinin ise Bıldırcın 10, Üveyik 8, Karatavuk 3, Keklik 2, Çil Keklik 2, Çulluk 4, Tavşan 1, Tahtalı 3, Ördek 6 ve Domuz 2 adet olarak açıklandı.

Açılışta okunan Mevlid-i Şerif'in ardından, kulüp yönetimi tarafından hazırlanan pilav, nohut ve ayran ikramı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber