Mersin'de altın dolu keseyi sahibine veren işçiye para ödülü

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde izinli olduğu günde yolda bulduğu altın dolu keseyi sahibine ulaştırılmasını sağlayan belediye temizlik işçisi Murat Yücel, belediye başkanı tarafından ödüllendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan Mahallesi'nde gezerken, kaldırım üstünde bulduğu küçük çantayı alan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Murat Yücel, bulduğu çantayı müdürü Ali Bağrık'a götürüp durumu izah etti. İçi altın dolu çantayı belediye emanet bürosuna alan belediye yetkilileri ve polisler altının sahibini buldu. 72 yaşındaki Gülüzar Can'a ait olduğu öğrenilen 6 çeyrek, 1 adet yüzük ve 1 çift küpe teslim edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından tebrik edilen örnek işçi Murat Yücel, basın mensupları önünde bin TL ile ödüllendirildi.

Davranış onurlu ve şerefli bir davranış olduğunu ve belediye çalışanının bunu göstermesinden dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Belediye yetkililerine bildirip dolayısıyla belediye yetkilileri tarafından karakollara bilgi verildikten sonra mal sahibinin ortaya çıkması ve bu mal sahibine eksiksiz bir şekilde o eşyalarını iade edilmesiyle ilgili. Bu onurlu bir davranış, bu şerefli bir davranış dolayısıyla Tarsus belediyesi personelinin böyle bir davranışta bulunması belediyemiz açsından da çok önemli" dedi.

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan'ın da telefonla arayıp tebrik ettiği Belediye Temizlik işçisi Murat Yücel, 'içerisinde 100 milyar değerinde de altın olsa yine aynısını yapardım' diyerek şunları kaydetti:

"Perşembe günü saat iki civarında Çağlayan Mahallesinde bulunan Patron Mehmet'in kahvesinde önünde kaldırım üzerinde askeri çantasının içerisinde altı çeyrek, bir yüzük, bir çift küpe buldum. Durumum temizlik müdürüm Ali Bağrık'a telefon ederek bildirdim. Oda gereğini yaptı. Sahibine ulaştırdık. Biz babadan gördüğümüz terbiye ile şimdiye kadar art niyeti hiç düşünmedik. Bunun içinde yüz milyar değerinde altın olsa da aynı şeyi yapardım. Mutluyum işte, sahibine teslim ettiğim için gururluyum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber