Yozgatlılar, Kayseri'de düzenlenen 4. Pilav Şenliği'ne katıldı

Yozgatlılar, Kayseri'nin Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Aakarca mevkiinde düzenlenen pilav şenliğine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4. Pilav Şenliği'ne Kayseri Kar Kaplanları Yeminli Doğa ve Çevre Dostları Derneği, sendika temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, il ve yurt dışında yaşayan çok sayıda Eskiömerli katıldı.

Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Doğan, yaptığı açılış konuşmasında şenliği düzenlemekteki amaçlarının, il ve yurt dışında yaşayan köylüleri en az yılda bir defa bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Eskiömerler Köyü Muhtarı Bilal Şahin de şenliğin düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür ederek, "Şenliğimize her geçen yıl biraz daha ilginin artması bizi mutlu ediyor. Binlerce kişiyi buraya taşımak elbette kolay olmuyor. Arazi şartları, şenliğin yapıldığı yere araçların inmesine imkan vermiyor. Köylülerimizden, şenliğimizin düzenlendiği Akarca mevkiinin yolu ile ilgili çok sayıda şikayet aldım. Bu konuyla ilgili muhtarlık olarak, Kayseri İl Özel İdaresi'ne gerekli müracaatları yapmış bulunmaktayız. Ümit ediyorum, en kısa zamanda yol ile ilgili stabilize çalışması başlayacak. Hemşehrilerimizin hiçbir endişesi olmasın." dedi.

Yozgat'tan gelerek şenliğe katılan Halil İbrahim Doğan, bu tür etkinliklerin kaynaşmaya, birlik ve beraberlik duygularının artmasına sebep olduğunu kaydetti. Doğan, "Bizler bu topraklarda büyüdük. Çocukluğumuz buralarda geçti. Uzun süredir görmediğimiz, özellikle gurbette yaşayan akrabalarımızı gördüm ve ziyaret ettim. Pilav Şenliği'ni tertip edenlere ve emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

Şenliğe katılan davetliler, Kar kaplanları Yeminli Doğa ve Çevre Dostları Derneği üyeleri de şenliğin düzenlendiği Akarca mevkiinde keşif gezileri ile spor yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber