20 santimlik boşluktan geçmeye çalıştılar

İzmir Basmane tren yolunun üzerinde bulunan ve yayaların geçmesi için açık tutulan demir kapının önlem amacıyla kapatılması, vatandaşları farklı çözüm yollarına itti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her gün gideceği güzergaha kestirmeden gitme imkanı bulan çok sayıda vatandaş, kapının kapalı olduğunu görünce aynı güzergahı kullanabilmek için yeni çözüm buldu. Demir kapının kenarındaki bir boşluktan geçmeye çalışan vatandaşlardan bazılarının kilolu olması ve geçitteki boşluğa takılması dikkat çekti. Tren yolu geçidinin kapalı olduğunu gören vatandaşlar birbirlerinden görerek dar boşluktan geçmek için kuyruğa girdi. Zayıf vatandaşlar kolaylıkla geçerken bazıları ya sıkışıp kalıyor ya da geçmekten vazgeçip tren yolunun etrafını dolaşmak zorunda kaldılar.

Kilolarından dolayı demir kapı kenarındaki boşluktan geçmeye çalışıp geçemeyen bir vatandaş; "Bu sıcakta ben şimdi arka tarafı dolanmak durumda kalacağım. Her zaman geçtiğimiz yolu kapatmışlar. Yetkililer, buraya bir üst geçit yapsa çok iyi olur" diye konuştu.

Kapının kapanmasından dolayı işlerinin azaldığını belirten çevre esnaf ise, mallarını taşımak için kestirme olarak kullandıkları kapının kapatılması üzerine, tren yolunun çevresini dolaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Öte yandan konuyla ilgili İzmir Devlet Demir Yolları'ndan bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber