Kars'ta okuma salonlarının SBS başarısı yüzde 80'e ulaştı

Kars'ta faaliyet yürüten 9 okuma salonunda eğitim gören öğrencilerden 118'i Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'de başarılı oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars merkezde 2, Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim ve Susuz ilçelerinde ise birer şube ile faaliyet gösteren okuma salonlarına devam eden öğrencilerden; 2'si fen lisesi, 15'i Anadolu öğretmen lisesi, 53'ü Anadolu lisesi, 19'u Anadolu imam hatip lisesi, 5'i Anadolu sağlık meslek lisesi ve 24'ü ise Anadolu meslek lisesinde okumaya hak kazandı. 118 öğrencisini yerleştiren Kars'taki 9 okuma salonunun SBS başarısı yüzde 80 olarak gerçekleşti.

Kars Okuma Salonları sorumlusu Yusuf Bakar ise hedeflerinin eğitimli nesiller olduğunu vurgulayarak, ? Bölgede okuma salonlarına olan ihtiyaç had safhada. Eğitim aşkıyla yanıp tutuşan çocukların daha fazla dersliğe ihtiyacı var. Bu çerçevede eğitime katkı sunmak isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz.? dedi.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya'da, SODES kapsamında desteklenen okuma salonlarının başarısının yüzde 80'lere ulaşmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, " 2 öğrencimiz fen lisesini kazandı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen valiliğimiz bünyesindeki SODES çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber