Kemiklerin kayıp vatandaşa ait olup olmadığını DNA testi belirleyecek

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Çaltepe köyünde 8 ay önce kaybolan 80 yaşındaki Abdullah Akbaş'ın yaşayıp yaşamadığını İzmir Adli Tıp Kurumu'nun raporu belirleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaltepe köyünde yaşayan Abdullah Akbaş, 11 Ocak 2012 günü Köprülü Kanyon Milli Park alanında kayboldu. Yaşlı adamdan o günden sonra bir daha haber alınamadı. Bütün aramalara rağmen babasından 8 aydır haber alamadıklarını belirten oğul İsa Akbaş, geçtiğimiz günlerde Beşkonak Köprülü Kanyon Çayı'nda arama yapan dalgıçların insana ait çene ve omurga kemiği bulduklarını belirtti.

Bulunan kemik parçalarının babasına ait olup olmadığını tespit etmek için kendisinden alınan kan numuneleriyle birlikte DNA testi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini anlatan oğlu Akbaş, test sonucunu sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Oğul Akbaş, "Babamın akli dengesi yerindeydi, herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Asasını tarihi köprü üzerinde bulunca oradan düşmüş olabileceğini tahmin ediyoruz. Köprülü Kanyon'da su seviyesi yüksek olduğundan dalgıçlar kışın ve baharda suya dalamadı. Geçtiğimiz günlerde su seviyesinin düşmesiyle dalış yaptılar. İnsan çenesi ve omurga kemikleri buldular. Bulunan kemiklerinin babama ait olup olmadığını tespit etmek için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Sonucunu bekliyoruz. Babamızın öldüğünü bilsek de, ruhuna Fatiha okuyacak bir mezarı olsa. Umudumuz hiç tükenmedi. Allah'tan umudumuzu hiç kesmedik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber