Giresun esnafından, üniversiteye destek

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun Üniversitesi'ne katkı için seferberlik ilan ettiklerini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayhan, "Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın herzaman yanındayız, olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, göreve başladığı günden itibaren Giresun Üniversitesi'nin hızlı gelişimi için canla başla çalışan Rektör Attar'ın girişimleri sonucu YÖK tarafından Giresun Üniversitesi'ne 2012-2013 Akademik Yıl için 329'u yabancı 7 bin 600'ü aşkın öğrenci kontenjanı sağlandığını hatırlattı. ÖYSM sonuçlarına göre de YÖK tarafından tanınan kontenjanın yüzde 90,12'sinin dolduğunu anımsatan Ayhan, "Henüz 6 yıl önce kurulan bir üniversitede yaşanan bu öğrenci hareketliliği Giresun esnafları olarak bizi son derece mutlu etmektedir." diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'nde öğrenci kayıtlarının 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Ayhan, gelecek hafta Giresun'da çok hareketli ve yoğun günlerin yaşanacağını aktardı. Bir süre önce Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ı ziyaret ederek, öğrenci kayıtlarının kent esnafına da katkı sağlaması için şehir merkezinde yeralan Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılması yönünde istekte bulunduklarını söyleyen Ayhan, şunları belirtti: "Geçmiş dönemlerde kayıt işlemleri kentin batı kesimindeki Güre Yerleşkesi'nde yapılıyordu. Kayıt için gelen öğrenciler ile ailelerinin büyük kısmı, kente uğramadan kayıt işlemlerinin ardından Giresun'dan ayrılıyorlardı. Giresun esnafı ile ekonomisi, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi öğrenci hareketliliğinden bu nedenle yeterince yararlanamıyordu. Geçtiğimiz günlerde Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Aygün Attar'ı makamında ziyaret ettik. Kayıtların kente uzak değil de, şehir merkezindeki Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılmasını talep ettik. Kendisi de talebimize olumlu yaklaştı. Kayıtlar bu yıl Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılacak?

Öğrenci kayıtlarının Gazipaşa Yerleşkesi'nde yapılacak olmasının, esnafların biraz olsun rahat nefes almalarını sağlayacağının altını çizen Ayhan, esnafların taleplerine kayıtsız kalmayan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a teşekkür etti. Ayhan, "Giresun esnafı, Sayın Attar'a minnettar." dedi.

Giresun Esnafı olarak Giresun Üniversitesi'ne maddi ve manevi hertürlü desteği vermek için seferberlik halinde? diyen Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "3 Eylül'de başlayacak olan kayıt dönemi ile birlikte Giresun'a yaklaşık 7 bin öğrenci gelecek. Bu rakamın aileleri ile birlikte 20 binini aşmasını bekliyoruz. Giresun 3-7 Eylül tarihleri arasında 20 bini aşkın insanı ağırlayacak. Bacasız fabrika olarak nitelendirdiğimiz Giresun Üniversitesi'nin sayesinde kentte ciddi insan hareketliliği yaşanacak. Bundan son derece memnunuz. Esnafımız bu hareketlilikten fazlası ile istifade edecektir. Buna inanıyoruz. Giresun esnafı olarak, bu hareketliliği sağlayan Sayın Rektör Attar ve Giresun Üniversitesi'ne şükranlarımızı sunmak için çalışma başlattık. Sayın Hocamızın, destek çağrısına kayıtsız kalmadık, kalamazdıkta. Hemen bir çalışma başattık. Esnaflarımızla görüştük. Kendilerinden maddi ve manevi destekler istedik ve aldık. Bu desteklerimizi üniversitemize aktaracağız. Yine kentimize gelecek öğrencilere ve ailelerine hizmet sektöründeki esnaflarımız özel indirimler uygulayacak. On bin Giresun'u tanıtıcı çantalar hazırlayacağız. Bu çantaların içerisinde Giresun fındığı, Giresun'u tanıtıcı Türkçe ve İngilizce broşür ve afişler bulunacak. Ayrıca oda olarak ücretsiz rehberlik hizmetleri de sunacağız Giresun'a gelenlere. Tüm amacımız Giresun Üniversitesi büyürken, Giresun esnafımızın da bu büyümeden gereken payı en iyi şekilde almasıdır. Bunun içinde Giresun esnafı olarak üniversitemiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası olarak, her zaman esnafımızın yanında olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a destek olmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber