BAT-DER'den suç duyurusu

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (BAT-DER), Batman Müze Müdürlüğü ve Hasankeyf Kazı Başkanlığı hakkında ?Tarihi yapıları tahrip ettikleri? gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut yaptığı yazılı açıklamada, Hasankeyf'in doğal yapısıyla oynayan yetkililerin Batman ve Hasankeyf turizminin gelişmesini istemediklerini, Hasankeyf ve korkuluklar ile ören yerleri tahrip ettikleri ve antik kentin kaderiyle oynadıkları iddiasıyla Kazı Başkanı ve Müze Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Batman ve bölge turizminin lokomotifi olan Hasankeyf kalesi ve ören yerlerinin geçicide olsa ziyaretçilere kapatılmasının çözümsüzlük üretmekten başka bir şey olmadığını söyleyen Emin Bulut, ?Yılda 2 milyon yerli ve yabancı turistin geldiği bölgemizde Hasankeyf en önemli turistik olan olarak tur operatörleri tarafından gösterilmektedir. Kalenin kapatılması Batman ve bölge turizmini baltalamaktır. Bakanlığın aldığı geçici kapatma kararı tamda turizm sezonunun yeniden canlandığı bir döneme denk gelmesi turizm işletmecilerini olumsuz etkileyecektir. Mağara ve kayaların binlerce yıldır ayakta kalırken, son yıllarda Kazı başkanlığı ve Müze müdürlüğünün gezi güzergahları üzerinde yaptıkları çalışmalardan sonra risk altına girdiler. Buraların doğal yapısıyla oynayan sözde yetkililer maalesef Batman ve Hasankeyf turizminin gelişmesini istemeyerek korkuluklar ve ören yerleri tahrip ederek antik kentin kaderiyle oynamaktalar. Kazı Başkanı ve Müze Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağız? dedi.

?1400 YILLIK KİLİSENİN TAHRİP EDİLMESİ KABUL EDİLMEZ?

Sason ilçesindeki 3 bin metre yüksekliğindeki Mereto dağı zirvesinde bulunan 1400 yıllık Surp Asvadazim Meryem Ana Kilisesin tahrip edilmesine de tepki gösteren BAT-DER Başkanı Emin Bulut, tahrip edilen kilisenin Ermeni inanç kültürünün sembol olduğunu belirterek, ?Mereto zirvesindeki 1400 yıllık kilisenin tahrip edilmesi kabul edilmez bir gelişmedir? diye konuştu.

Bat-Der Başkanı Emin Bulut, Mereto zirvesindeki 1400 yıllık kilisenin tahrip edilmesi kabul edilmez bir gelişme olduğunu dile getirerek, ?Burayı tahrip eden kişileri kınıyor ve insanlık suçu işlediklerini kültürlerin yok edilmesine neden olmaktadır. Batman'da birçok kilise ve manastır maalesef hayvan barınağı olarak kullanılmaktadır. Yeni gelen valimiz Arslan ve Bakanlığın bir an önce tarihi ve kültürel değerlerimizin koruma altına alınması için çalışma başlatmalarını bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber