Trabzon'da hırsızlık

Trabzon'da üç ayrı yerde bulunan mağazalardan hırsızlık 2 şahıs Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri Ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda hırsızlık türlerinin aynı yöntemle işlendiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, işyerlerine girip çıkan ve alışveriş yapmamış görüntüsü vererek hareketlerinden şüphelendikleri bir şahsı takibe alan polis ekipleri, yapılan takip sonucu şahsın işyerlerine elinde Laptop çantası ile girerek herhangi bir poşet olmadan ayrıldığını tespit etti. Sözkonusu şahsın inceleyen polis ekipleri yaptıkları incelemede şahsı dizüstü bilgisayarı çantasının içerisinde en son çıktığı alışveriş mağazasına ait kıyafetler olduğunu belirledi.

Kıyafetlerin üzerinde alarm takıları olduğu halde çalındığı ve alarmın ötmediğini fark eden güven timleri işyerindeki alarmı kontrol ederken, alarm takılarının kapıdan geçerken alarmı çaldırdığı belirledi. Çantada düzenek olduğuna kanaat getiren polis ekipleri çanta içerisinde poşetle güçlendirilmiş alüminyum folyo torbası sayesinde alarmın çalmadığı ve dışarı çıkınca da alarm takılarını çıkardığını belirledi.

İki ayrı olayda aynı yöntemle yapılan 3 işyerinden yapılan hırsızlığı çözen polis ekipleri bu yöntemle alakalı diğer işyerlerinde de denemeler yapmış ve işyerlerindeki alarmların çalmadığını tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber