Gölde yüzen çocuklar tehlikeye aldırış etmiyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyılarındaki güvenliksiz yerlerde tehlikeye aldırmadan yüzen çocuklar yürekleri ağızlara getiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyşehir Gölü son 10 günde 1'i polis memuru 2 kişinin boğularak ölümüne neden oldu. Peş peşe gelen boğulma olayları, vatandaşlar arasında endişeye neden olurken, yaşanan bu üzücü olayların nedenleri sorgulanmaya başlandı. Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun plajında yaşanan boğulma olayının ardından başka bir üzücü olayın daha yaşanmaması için şişme kaydırak sudan çıkarılarak kaldırıldı. Son olayların ardından plajlardaki can güvenliği sorunu yeniden gözden geçirilirken, yaşanan boğulma hadiselerinden ders çıkarmayarak göle kıyısı olan kesimlerde sazlıklar arasında tehlikeden habersiz suya giren küçük yaştaki çocuklar aileler arasında endişeye neden oluyor. Beyşehir Gölü'nün Vuslat Parkı kıyısındaki suya ailelerinden habersiz giren okul çağındaki çocuklar ve gençler, derinliği zaman zaman değişen gölde ölüme adeta meydan okuyor. Kıyıdaki kayalıklar üzerinde üstlerini çıkararak iç çamaşırları ve şortları ile göle girdiği gözlenen çocuklar, çekim yapan gazetecilere boğulma endişesi yaşamadıklarını ve yüzme bildiklerini öne sürüyor.

Beyşehir polisi, gerek Eşrefoğlu Köprüsü civarı, gerekse bu tür güvenlik sorunu yaşanan yerlerde yüzen çocukları zaman zaman yaptığı uyarı anonsları ile gölden çıkarıyor. Ancak, polisin uzaklaştığı anlarda çocuklar tekrar suya giriyor. Polis yetkilileri, göl kıyılarında yaşanabilecek tehlikelere karşı ailelere uyarıda bulunarak, çocuklarını bu konuda takip etmelerini istiyor. Vatandaşlar ise, çocukların hiçbir tehlikeye aldırış etmeden suya girdiği kesimlerde ?Göle girmek tehlikelidir ve yasaktır? şeklinde dikilecek levhaların caydırıcı etki yapabileceğine dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber