Balkonda asılı bulunan köpeğin sahiplerine 800 liraya kadar ceza verilebilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Nilüfer ilçesinde zincirle balkona asılı bulunan köpekle ilgili ihmali olanlara 400 ile 800 lira arasında ceza verileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Av sezonu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, ?Bursa Nilüfer ilçesinde zincirle balkona asılı bulunan köpekle ilgili ihmali olanların tespit edilmesi halinde kendilerine 400 ile 800 lira arasında ceza verilecek.? dedi. Yahya Güngör, ?Basında yer alan ?balkonda köpek dehşeti' haberi konusunda araştırmalarımızı yaptık. İki öğrenci kalıyor, köpeğini balkona tasması ile bağlamış, yiyecek ve içeceğini koymuş, 4 gündür evde yok. Muhtemel bir yere geziye ve tatile gitmişler. Tabi orada hayvanın yalnız kalmasından dolayı kaza veya atlama dolayısı ile bir durum söz konusu. Şu anda biz hayvanı veteriner fakültesine gönderdik, sonuca göre muhakkak onlara bir cezai müeyyide uygulanacak. Hayvana kötü fiil var ise 406 lira, ölüme sebebiyet vermenin cezası da 813 lira.? şekilde sözlerini tamamladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Dumlupınar Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanın dördüncü katındaki balkonda asılı bir köpek leşi bulundu. Köpeğin uzun süre aç ve susuz kalması sebebiyle yiyecek ve içecek bulmak için balkondan atlamış olabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber