Eskişehir'in işgalinden kurtuluşu kutlanacak

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü olan 2 Eylül'de, törenler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş günü kutlamaları 2 Eylül pazar günü saat 08.00'da başlayacak, aynı gün saat 24.00'da sona erecek. Kutlama törenleri nedeniyle resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar, meydanlar, caddeler ve konutlar tören gününden bir gün önce, günün anlam ve önemine uygun bir şekilde bayraklarla donatılacak ve geceleri de aydınlatılacak.

Kutlamalar, 2 Eylül pazar günü saat 09.00'da, protokolün Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayacak. Törende, Atatürk Lisesi ve Yunus Emre İlkokulu'ndan birer öğrenci tarafından şiir okunacak, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi ve Tepebaşı Belediye Anneler Halk Oyunları Grubu birer gösteri sunacak.

Etkinlikler, Kanlıpınar Şehitliği'nde yapılacak törenle devam edecek.

Kutlamalar kapsamında, Mahalleler arası Dragon Yarışları, yapılacak. Türk Sanat Müziği Korusu, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatrosu'nda, Garnizon Komutanlığı Bandosu, Porsuk Çayı üzerinde, Odunpazarı Belediyesi Mehter Topluluğu da Vilayet Meydanı'nda konser verecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda "2 Eylül Özel Konseri" gerçekleştirecek.

Saat 21.00'da da Porsuk çayı üzerinde teknelerle fener alayı geçişi düzenlenecek.

Odunpazarı Belediyesi Mehter Topluluğu da saat 21.30'da Şelale Park'ta bir konser daha verecek.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber