Espiye MYO'ya yeni bölümler açıldı

Giresun Üniversitesi'ne bağlı Espiye Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Zafer Türkmen, yeni öğretim yılında 5 yeni bölüm açıldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009-2010 öğretim yılında 60 öğrenci ve 2 programla açılan MYO'nun, geçen süre içinde hızla büyüyerek 12 bölüme ulaştığını, ek kontenjanlarla birlikte öğrenci sayısının 450 civarında olacağını belirtti.

Geçen dönem 145 öğrencisi olan yüksekokuldan 45 öğrencinin mezun olduğunu, yeni açılan bölümlerle öğrenci sayısının artacağını ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Meslek Yüksekokulumuzda yeni açılan bölümlerle birlikte Özel Güvenlik ve Koruma (1. ve 2. öğretim), Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (1. ve 2. öğretim), İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (1.ve 2. öğretim), Gıda Kontrol ve Analizi, Gıda Kontrol ve Analizi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Sosyal Güvenlik, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümleri bulunmaktadır. Yeni açılan programlarımıza 5 adet öğretim görevlisi de alınmıştır. Akademik kadrolarımızın ve öğrenci sayımızın her dönem daha da artacağını düşünüyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için YURTKUR ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. En kısa sürede ilçede yurt açılmasını bekliyoruz."

Muhabir: Fikret Bıyık / Gülizar Şenel

Yayıncı: Dilek Sezen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber