Vali Küçük ve Belediye Başkanı Aksoy'dan yangın açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Valisi İzzettin Küçük, orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşları ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Bulak köye mevkiinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak, 75 hektarlık alanın yandığını belirterek, vatandaşları bahçelerde ateş yakmamaları konusunda uyardı. Vali Küçük, "75 hektarlık alanda bir arazide yangın oldu ve köye çok yaklaşarak köyü tehdit etti. Fakat o sırada özellikle orman teşkilatının araçları olmak üzere, belediye araçları ve çevre illerden gelen ekipler konuşlanmıştı. Allah'a şükür ki hiçbir mal ve can kaybı olmadı. Sadece orman içinde bir samanlık biraz tutuştu. Neden başladığını bilmiyoruz. Tespit edemedik. Her şey olabilir. İlimizde son günlerde yangın gerçekten sayısı arttı. Vatandaşlarımız duyarlı olduğunu biliyorum ama tekrar belirteyim, en küçük bir izmarit en küçük bir ateş parçası rüzgarla birlikte şiddetli bir yangına dönüşebiliyor. Çok duyarlı olmamız lazım. Orada yanan sadece orman olmuyor, parasal bir yanı yok bunun. Ne kadar paranız olursa olsun 30 yıllık bir ağacı yerine koyamazsınız. 30 yıllık bir hayat kayboluyor. Onun için çok dikkatli olmalıyız. Vatandaşlarımız bahçelerde ateş yakmamaları lazım. Küçücük bir kıvılcım büyük bir yangına neden olabiliyor. Şuana kadar gerçekten mal ve can kaybımız olması tek sevincimiz ama üzüntümüz de büyük" dedi.

Vali Küçük, Türkiye İhracatçılar Meclisi7nin Karabük'te toplantı yapacak olması ile ilgili ise, "Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin burada toplantı yapması, Karabük ihracat bakımından önemli bir merkez anlamına geliyor. Bunu vurgulayacağız. Gerçekten Türkiye'de ihracat kapasitesi en yüksek şirketlerin kökeninde Karabük var. Karabük'ten çıkmış, bilgi donanım kazanmış şirketler ilk elli içinde birçok firma var. Karabük cumhuriyetin ilk yıllarında çok stratejik önemli bir merkezdi bundan sonrada yavaş yavaş o konumuna tekrar dönüyor. Geçen zamanda 550 milyonluk temelini attığımız bir demiryolu ağı var, bu Türkiye'de önemli yatırımlardan biri. Filyos yılbaşına kadar ihale ediliyor. Filyos bölgesinin de en önemli geçiş alanı burası. Yük bindirme indirme istasyonundan biri oluyor Karabük. Sanayide de genişleme çalışmaları bu sene sonu bitiyor. Bütün bunları bir araya getirince, pek çok şirkete bu bilgiyi vermemiz lazım. Çok cazip bir nokta oluyor. 2013 ikinci yarısından itibaren Karabük'ün çok ciddi bir istihdam talebi olacağına inanıyoruz. Şişe cam şuanda kuruluyor, alınacak işçi olarak düşünmeyin. Büyük bir taşıma spekülasyon sağlayacak. Vatandaşlarımız geleceğe hazırlıklı olsun. Geçmişte KARDEMİR ile ilgili bir konu vardı. Şimdi sanayimiz çeşitlenecek diye düşünüyorum" diye konuştu.

İHA>/P>


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük'te dün çıkan ve soğutma çalışmaları süren orman yangınla ilgili,

"Belediye olarak bütün gücümüzle köye yaklaşan yangının ilerlememesi ve evlere sıçramaması için mücadele ettik" dedi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınının ihbarını aldıkları andan itibaren belediye ekiplerinin hızla bölgeye gittiğini, alevlerin söndürülmesinde de aktif rol aldıklarını söyledi.

Her yangında adeta canlarının yandığını belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Yangının kontrol altına alındığı ana kadar ekiplerimiz çalışmalarını sürdürdü. Belediye olarak bütün gücümüzle köye yaklaşan yangının ilerlememesi ve evlere sıçramaması için mücadele ettik. Bir ağacın çok uzun yıllarda yetiştiği hepimizin malumu. O nedenle üzüntümüz bir kat daha artıyor. Ancak en büyük tesellimiz can ve mal kaybının yaşanmamasıdır. Karabük'ün yüzde 70'i ormanlık alan. Bu nedenle yangın çıkma olasılığı bizde daha fazla. Vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Merkeze bağlı Bulak köyü Gederaltı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle dün çıkan yangında, yaklaşık 100 hektarlık alan zarar görmüştü.

Muhabir: Ahmet Özler / Erdinç Aksoy

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber