Keçiören Belediyesi'nden öğrencilere büyük kolaylık

Keçiören Belediyesi, ?Gurbette İlk Gün Zordur, Gelin Kolaylaştıralım? isimli proje ile Ankara'daki üniversitelerde eğitim hakkı kazanan ve şehir dışından gelen öğrenciler ile ailelerine ulaşım, rehberlik ve konaklama hizmeti veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime yönelik proje ve destekleriyle öne çıkan Keçiören Belediyesi, ?Gurbette İlk Gün Zordur Gelin Kolaylaştıralım? isimli proje ile Ankara dışından gelen ve üniversitelerde eğitim hakkı kazanan öğrencilere kayıt zamanında büyük kolaylık sağlayacak. Belediye, projeyle engellileri de unutmayarak; engelli ve ihtiyaç sahiplerine konaklama ile yemek hizmeti imkanı da sunacak. Engelli öğrencilerin ulaşımları özel araçlarla sağlanarak, kendilerine ve ailelerine Keçiören Belediyesi'nin misafirhanesinde konaklama hizmeti sunulacak. Keçiören Belediyesi tarafından ilk kez geçen yıl başlatılan proje kapsamındaki hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacak. Bu amaçla proje kapsamında AŞTİ ve Tren Garı'nda stant açacak olan Keçiören Belediyesi stantlarda psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve sosyologlardan oluşan uzman kadro ile hizmet verecek.

"ÖĞRENCİLERİN STRES VE KAYGILARINI GİDERİYORUZ"

Geçen sene başlattıkları proje ile Keçiören Belediyesi'nin üniversiteyi kazanan öğrencilere kapılarını açtığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Geçen yıl başlattığımız ve bu sene de devam ettirdiğimiz 'Gurbette İlk Gün Zordur, Gelin Kolaylaştıralım' projesi ile şehir dışından gelen ve Ankara'daki üniversiteleri kazanan öğrencilerin yeni bir yaşam ortamında duyabilecekleri kaygıları gideriyoruz. Kayıt sırasında ve sonrasında konusunda uzman personelimizle kendilerine her türlü konuda yardımcı oluyoruz" dedi.

Öğrencilerin, ailelerin emaneti olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Proje kapsamında üniversiteyi kazanan ihtiyaç sahibi ve engelli öğrencilerin kazandıkları okulların kayıt yerlerine ulaşımları sağlanıyor. Ayrıca konaklama imkanımızdan yararlanmak isteyen öğrencilere Keçiören Belediyesi'nin misafirhanesinde konaklama hizmeti veriliyor. Bu hizmetimizle öğrencilerimizin gurbetteki ilk günlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bizlere ailelerinin emaneti. Öğrencilerimize bütün eğitim hayatları boyunca da yararlanabilecekleri tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

Proje kapsamındaki hizmetlerin 3-7 Eylül tarihleri arasında verileceğini belirten Başkan Mustafa Ak, tüm öğrencilere projeden yararlanma çağrısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber