Boyalılar köyünde şap hastalığı sona erdi

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Boyalılar köyünde 4 Temmuz'da büyükbaş hayvanlarda 'Asia 1' tipi şap hastalığı teşhis edilmesi üzerine alınan karantina tedbirleri kaldırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce alınan idari ve fenni tedbirler neticesinde Boyalılar köyünde iki işletmede teşhis edilen hastalık, diğer işletmelere bulaşmadan söndürüldü. Bunun üzerine, hayvan ve hayvan maddeleri hareketleri serbest bırakıldı.

Köyde hastalığa yedi sığırın yakalandığı ve tedavi edildiği, hastalığa yakalanmayan hayvanların ise koruyucu olarak aşılandığı bildirildi. 27 Ağustos tarihi itibarı ile karantina tedbirleri kaldırıldığı için Seğirdim, Kızlaralanı, Yenidoğan, Çoruk, Ulupınar, Şehitler, Topluca, Hacıosmanlar, Kavakalan, Akçaalan, Karayağcı, Akçeşme, Sarıçalı, Pınarcık ve Moralılar köylerinde hayvan ve hayvan maddeleri hareketlerinin serbest bırakıldığı aktarıldı.

Öte yandan resmi veteriner hekimlerince Boyalılar köyünde hayvanların hastalık yönünden taranması esnasında köye belgesiz hayvan getirdiği ve aldığı hayvanları yasal süresi içinde bildirimde bulunmadığı tespit edilen bir şahsa bin 307 TL, sattığı hayvanları süresi içinde bildirimde bulunmadığı tespit edilen bir diğer şahsa ise 593 TL idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber