Hacivat şehitleri için anıt istiyorlar

Bursa Hacivat Deresi'nde incelemelerde bulunan HAS Parti Bursa İl Teşkilatı yetkilileri, derenin birçok muharebeye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, burada şehit olan insanların isimlerinin bir anıt ile yaşatılması teklifinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım'da bulunan Hacivat Deresi'nin coğrafi özellikleri yanı sıra tarihi bir önemi de olduğu dile getirildi. Tarihi bilgilere göre Kurtuluş Savaşı sırasında yerli milisler ve askerler, stratejik önemi olan bu dereyi ele geçirmek isteyen işgalci Yunan askerleri ile bölgede yoğun savaş verdi. Burada birçok insanın şehit olduğu ve onlara halk arasında 'Hacivat Şehitleri' deniliyor. Burada şehit olan asker ve halk daha sonra Tophane'deki şehitliğe defnedildi.

Hacivat Deresi'nin ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları sürerken, bölgede incelemelerde bulunan HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, daha önce de aynı çağrıyı yaptıklarını hatırlattı. Yetkililerin Hacivat şehitlerine sahip çıkmasını isteyen Ali Mollasalih, ?Dere kıyısında şehitlerin anısına bir park ve anıt yapılması gerekiyor. Bu bölgenin Bursa'nın kurtuluş mücadelesinde büyük bir yeri bulunmakta. Park ve anıt projesi milli ve tarihi bir sorumluluktur.? dedi. Milli tarihin yeni nesile aktarılabilmesi için bu izlerin gerekli olduğunu anlatan Mollasalih, tüm şehitler için 30 Ağustos Zafer Bayramı günü öğle namazından önce Bursa Ulu Camii'nde mevlit okutacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber