Silahlı suç örgütü siyasi dava ve şehit cenazelerini provoke etmiş

Eskişehir'de, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki yıldan beri yürüttüğü 'Çıkar amaçlı suç örgütü soruşturması' kapsamında gözaltına alınan 51 şüpheliden 31'i adliyeye sevk edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınanlar arasında, eğlence merkezi, güvenlik şirketi sahibi, bir taraftar derneği başkanı ve Eskişehir eski ülkü ocakları başkanı ile futbolcu Batuhan Karadeniz'e trafik lambalarında silah çeken bir kişinin yanı sıra bir astsubay, iki polis ile bir avukat ve yanında çalışanların olduğu öğrenildi.

Astsubay ile avukatın durumunun savcılığa bildirildiği, savcının gerek görmesi halinde bu şahıslarında gözaltına alacağı öğrenildi. Mağdurları elektro şok cihazı ile yorgun hale getirip ardından jop ve beyzbol sopaları ile dövdüğü öğrenilen örgütün; polis faaliyetlerini takip etmek için frekans tarayıcılı el telsizi kullandığı, bu sayede olayları takip ettiği belirlendi. Bir kısım yöneticilerinin Eskişehirspor taraftar grubu içinde faaliyet gösterdiği belirlenen örgütün Antalya, Eskişehir ve Sakarya'da illegal yollarla elde ettikleri 10 milyon lira parayı yönettiği tespit edildi. Örgütün, 'Nefer' isimli taraftar grubu üzerinde kontrolü sağlayarak diğer gruplarla maç günlerinde olay çıkardığı, bazı taraftarları kendi örgütlerine eleman olarak kazandırdıkları, bu elemanları maçlarda, mahallelerde uyuşturucu madde satışına ve kullanımına yönlendirdikleri, ayrıca taraftar grupları ile siyasi davalar öncesinde, şehit olayları ve şehit cenazelerinde provokatif eylemlerde bulundukları belirlendi.

LÜKS ARAÇLARA BİNEN ÇETE YÖNETİCİLERİ 3 İLDE 10 MİLYON LİRAYI YÖNETMİŞ

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 1 adet frekans tarayıcılı el telsizi, 2 adet el telsizi, 1 adet elektro şok cihazı, 27 adet ruhsatsız silah, 10 adet pompalı/otomatik av tüfeği ile kurusıkı tabanca, 232 adet değişik çaplarda tabanca mermisi, 84 adet av tüfeği/kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet Rambo bıçağı, 1 adet samuray kılıcı, 1 adet 60 santimetre uzunluğunda sallama, 1 adet 30 santimetre uzunluğunda bıçak, 22 adet ecstasy hap, 29 gram esrar maddesi ele geçirildi. Örgüt lideri ve üyelerinin kullandıkları araçların BMV, Chevrolet Jep, Audi, Mercedes gibi son model araçları kullandıkları ve bu araçların değerinin ise 2 milyon lira olduğu kaydedildi. Suç örgütünün Eskişehir, Antalya ve çevre illerdeki tüm suç faaliyetleri çerçevesinde yaklaşık 10 Milyon TL'lik bir parayı yönlendirdiği tespit edildi.

POLİS TELSİZİ KULLANAN ÇETE, ELEKTRO ŞOK CİHAZI İLE KORKUTMUŞ

Silahlı çıkar amaçlı suç örgütüne liderlik etiği ileri sürülen Ahmet T., Mehdi S. ve Ufuk Ö.'nün; işadamları ve eğlence merkezi sahiplerini örgüt olarak korumacılık, çek senet tahsili, koruma sağladıkları işadamlarının borçlularına baskı, tehdit, şiddet kullanarak bunların karşılığında haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Örgütün haksız olarak çok büyük kazançlar elde ettikleri, suçtan elde ettikleri haksız kazançla 2 adet özel güvenlik şirketi, 2 adet danışmanlık ve emlak şirketi, 1 adet restorant, 1 adet kafe, 2 adet kahvehane, 3 adet otopark, 1 adet havuz, 2 adet tekel büfesi, 12 adet bar-kafe türü eğlence yeri ile 5 adet şirketi etkileri altına aldıkları belirlendi. Ayrıca örgütün bu şekilde 18 farklı eğlence yerinin güvenliğini aldığı ve bu mekanlarda uyuşturucu madde ticaretini yönlendirerek kaçak içki satışı yaptırdıkları kaydedildi. Suç örgütünün 115 farklı suça karıştığı, bunlardan 35'inin silahla adam yaralama ve silahlı çatışma olayı olduğu öğrenildi.

ÖRGÜT LİDERİ: BİZE DEĞİL PKK'YA OPERASYON YAPIN

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 31 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliye ye sevk edildi. Örgütün lideri olduğu ileri sürülen Ahmet S.T.,'nin adliye ye çıkarılışı sırasında söyledikleri dikkat çekti. Ahmet S.T., kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, " Vatanın öz evlatlarına bunu yapıyorsunuz. PKK'lılara ne yapıyorsunuz? Duman operasyonu bu. Asparagas, dedikodu operasyonu. Doğu'da bir aydır savaş var. Burada ne yapıyorsunuz. Bunları vatan evlatlarına yapıyorlar." şeklinde slogan atması dikkat çekti.

2 YILDIR SÜREN SORUŞTURMA KAPSAMINDA OPERASYON

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2010 yılından bu yana takip ettiği, 'Çıkar amaçlı suç örgütü soruşturması' için Eskişehir, Antalya ve Sakarya illerinde operasyon başlatılmıştı. Polis, önceki gün sabah erken saatlerinde Eskişehir'in en ünlü eğlence merkezleri ile güvenlik şirketleri ve bir taraftar derneği ile Antalya ve Sakarya'da 80 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil'in koordinesinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında, silahlı çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olduğu ileri sürülen 62 kişi gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye çıkarılan 20 zanlıdan 11'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber