Baraja su almak için inen yangın söndürme uçağı, arıza yapınca havalanamadı

Manisa'nın, Gördes ilçesinde çıkan orman yangına müdahale eden yangın söndürme uçağı, Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

yapan uçak, barajdan havalanamadı. 3 pilotun bulunduğu uçakta, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Gördes'e bağlı Balıklı köyünde çıkan yangına müdahale etmek için İzmir'den gelen yangın söndürme uçağının, Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yaptığı söyledi. Parça kopması nedeniyle meydana gelen arıza yüzenden uçağın Gördes Barajı'ndan havalanamadığını belirten Kaymakam Sezgin, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Arıza yapan uçağın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan (THK) kiraladığı CL 215 yangın söndürme uçağı olduğunu dile getiren Kaymakam Sezgin, "Yangın Gördes ilçemize bağlı Balıklı köyünde çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alan yandı." dedi.

Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen yangın ve Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yapan yangın söndürme uçağının tamir edilmesi için teknik ekiplerin olay yerine geldiğini aktaran Sezgin, uçakta bulunan 3 pilotun da sağlık durumlarında hiçbir sıkıntının olmadığı, teknik ekip tarafından uçak yapıldıktan sonra İzmir'e geri döneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber