Simin'den erken gelen birincilik

Samsun'da düzenlenen Hitit Rallisi'ni klasmanında birinci tamamlayan Pegasus Racing pilotu Simin Bıçakcıoğlu, sezon bitmeden Türkiye Ralli Şampiyonası Bayan Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından, organize edilen 39. Hitit Rallisi Pegasus Racing adına yarışan 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu Luca Rossetti - Matteo Chiarcossi ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. Skoda Fabia S2000 ile yarışan İtalyan pilot Rossetti, bu zaferi ile yeniden Türkiye Ralli Şampiyonası liderliğine yükselmeyi başardı.

Pegasus Racing'in bayan pilotu Simin Bıçakcıoğlu da Afşin Baydar ile Sonax, P Line Visiual ve Hayaller Gerçektir sponsorluğunda start aldığı Hitit Rallisi'ni Bayan Pilotlar ve Sınıf 5 birincisi olarak tamamlamayı başardı.

Simin Bıçakcıoğlu yarış sonrası, ?Pegasus Racing olarak Türkiye Ralli Şampiyonası'nda değerli puanlar kazanmak hedefiyle konuk olduğumuz Samsun'da düzenlenen 39. Hitit Rallisi'nde çok keyifli bir hafta sonu geçirdik." diyerek şöyle konuştu:

"Yarışın ilk kez burada düzenleniyor olması, başta biraz kaygılar yaşamamıza sebep olsa da Samsun'a ayak bastığımız andan beri muhteşem bir organizasyonun içinde olduğumuzu görmek beni çok şaşırttı. Her yeri saran ralli heyecanı bizi daha da coşkulandırdı. Yerel yönetimin üstün çalışması, polislerimizin her an bize yardımcı olmaları, yerel halkın muazzam ilgisi ve seyirci etabı unutulmazdı.

Antrenman gününü tamamladıktan sonra ertesi gün etaplara hazırdık, fakat daha ilk etap yaşadığımız debriyaj sorunu maalesef ilk gün tempomuzu düşük tutmamıza neden oldu. 3 etabı geçtikten sonra, 4.etap olan seyirci etabında 2 yıldır görmediğim insan selini görünce çok heyecanlandım. Üstelik fanatik Samsunspor taraftarının o gün maçları olmasına rağmen, bizi gelip izlemesi oldukça önemliydi. Şunu anladım ki Anadolu'da, Karadeniz'de, Doğu'da yarış yapmak İstanbul'da Kocaeli'nde yarış yapmaktan çok daha önemliymiş. Umarım önümüzdeki yıllarda da Samsun'da motorsporları organizasyonları düzenlenir.

Yarışın ikinci gününde ise mekanik ekibimizin debriyaj problemimizi çözmesi, zamanlarımızı daha da geliştirmemize imkan verdi. Yarışı bitirdiğimiz takdirde Şampiyonanın bitmesine 1 yarış kala hem Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar hem de Sınıf 5 Birincisi olacağımız için çok fazla riske girmeden stabil bir şekilde etapları geçerek finişe ulaştık."

Bıçakcıoğlu-Baydar ekibi sezona Bulgaristan'da 28-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Kıtalararası Ralli Şampiyonası (IRC)'na dahil Sliven Rallisi ile devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber