Okuma salonunun başarılı öğrencilerine ödül verildi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülen ve SODES tarafından desteklenen okuma salonunda başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin sinema salonunda yapılan ödül törenine Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Sosyal Yardımlaşma Derneği Müdürü Mehmet Özbilek, Hastane Başhekimi Abit Demir, Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Ermiş, veliler ve öğrenci velileri katıldı.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan 3 merkezin 7 merkeze çıkarılmasını istediğini belirterek, bu projenin çok doğru bir proje olduğunu, burada yetişen çocukların başarılı ve vatana faydalı nesiller olduğunu söyledi. Okuma salonlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Kaymakam Kotan mevcut sayının 7'ye çıkarılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Dernek başkanı Zülfikar Tekin 3 farklı okuma salonunda 8. sınıfa devam eden 85 öğrenciden 67 öğrencinin çeşitli tercihli liselere yerleştiğini söyledi. Amaçlarının milletin geleceğinin bağlı olduğu gençlerin iyi eğitim görmeleri ve milli kültür değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti. Tekin, bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik yapısını göz önünde bulundurarak, kenar mahallelerde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağladıklarını dile getirdi. Tekin, bu kapsamda Viranşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile üç okuma salonunda SODES destekli 450 öğrenciye SBS hazırlık kursu verdiklerini anlattı.

Tekin şunları söyledi: ?Okuma salonunda öğrencilere kurs yanında sosyal faaliyet olarak Şanlıurfa, Gaziantep ve Eyyüpnebi beldesine gezi düzenlendi. Yarıyıl tatilinde öğrenciler yatılı programlarına alınarak konu eksiklikleri tamamlanmış olup, kitap okuma ve rehberlik faaliyetleri yapılmıştır. Yerleştirme sonucu bir fen lisesi, 15 Anadolu öğretmen lisesi, 46 Anadolu lisesi, 2 Anadolu imam hatip lisesi, 2 Anadolu sağlık meslek lisesine girmeye hak kazanmıştır.?

Ödül töreninde fen lisesine girmeyi hak kazanan Serhat İnan'a bisiklet, Anadolu liselerine giren öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi. Eğitim Gönüllüleri Derneği, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan'a, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek'e ve işadamı Hüseyin Çiftçi'ye birer plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber