Bardakoğlu: Camiden siyaseti çıkarmaya kararlıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hem Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, hem de camiden siyaseti çıkarmaya veya siyaseti bu kurumlara bulaştırmamaya sonuna kadar kararlı olduklarını ifade etti.

Bardakoğlu, düzenlediği basın toplantısında, bazı haberlerde yalan ve iftira diyebileceği ithamlarda bulunulmasından üzüntülü olduğunu bildirdi.

"Başkanlık bünyesinde yapılan tayinlerin siyasi atamalar olduğu ve hükümetin kadrolaşma çabalarının bir parçasını teşkil ettiği" iddiasının yalan ve iftira olduğunu dile getiren Bardakoğlu, başkanlığın mevzuatına göre tayinlerin, ilçe müftülüklerinin talepleri ve personelin, bulundukları yerdeki sürelerini tamamlamaları halinde, yaz aylarında yapıldığını belirtti.

Bardakoğlu, kimsenin din kurumu üzerinden siyaset yapmamasını isteyerek, "Biz hem Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, hem de camiden siyaseti çıkarmaya veya siyaseti bu kurumlara bulaştırmamaya sonuna kadar kararlıyız" dedi.

Bardakoğlu, "Laiklik ve çağdaşlık yanlış işler yapanların, kanunun veya kamu vicdanının beklediği özeni göstermeyenlerin sığınağı olmasın, veya laiklik ve çağdaşlık yıpratmak istediğimiz kurumları itham edeceğimiz ucuz kavramlar değerler olarak gündeme getirilmesin" dedi.

Kuran kurslarının denetiminde gereken titizliği hep gösterdiklerini ifade eden Bardakoğlu, 2004 yılında kuran kurslarında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 bin 436, başkanlığının ise 18 bin 146 denetim yaptığını, 2005 yılı temmuz ayına kadar ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin 29, başkanlığının da 14 bin 167 denetim gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber