YURTKUR üniversitelileri otogarda karşılayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede okumak için yaşadığı şehiri değiştiren öğrenciler gittikleri illerde çaresiz kalmayacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) bu yıl başlattığı uygulamayla öğrencileri otogarlarda karşılayacak ve ücretsiz rehberlik hizmeti verecek. Üniversite öğrencileri için farklı bir yenilik olacak uygulama dahilinde, YURTKUR personelinden seçilen rehberler, 5-16 Eylül tarihleri arasında otogarlarda hazır bekleyecek. Bu yıl 15 büyük ilde başlanacak uygulamada, öğrenciler otobüsten iner inmez tanışacakları YURTKUR rehberleri ile birlikte üniversite kayıtlarını gerçekleştirecek ve yurtlarda ücretsiz ağırlanacak.

Tanıtım günleri düzenlenecek

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı bölge müdürlükleri ve il merkezlerinde bulunan yurt müdürlüklerinde 1-9 Eylül tarihleri arasında tanıtım günleri düzenlenecek. Toplam 20 bölge müdürlüğü ve 77 ilde bulunan 109 yurtta kurulacak olan tanıtım masalarında öğrencilere yurt kaydı sırasında istenecek belgeler, yurda giriş-çıkış saatleri, yurt ücreti, depozito işlemleri ve miktarı, odaların kaçar kişilik olduğu, yurt ücreti miktarı gibi konularda ayrıntılı bilgi anlatılacak.

Yeni kaydolanlara harç kolaylığı

YURTKUR'un bir başka yeni uygulaması ile 2005-2006 eğitim öğretim yılı için üniversiteye yeni kaydolan öğrenciler, katkı kredisine başvurmuş olmaları durumunda kayıt sırasında hiç harç ödemeyecek. 400 bin öğrencinin faydalanması gereken yeni uygulamayla öğrenciler, katkı kredisine başvurdukları belgelemeleri durumunda kayıt sırasında birinci taksit katkı payını yatırmayacaklar. Uygulama 15 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlandı. YURTKUR rehberleri 5-16 Eylül tarihlerinde şu illerin otogarlarında hazır bekleyecek: Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Erzurum, Bursa, Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Konya, Edirne, Kayseri, Van, Malatya, Samsun.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber