Bitlisli genç seyyahlar, Şanlıurfa'ya uğurlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen 'Seyyah Uluçınar'ın İzinde' projesi kapsamında düzenlenen gezi programı kapsamında Bitlisli öğrenciler Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye çapında uyguladığı 'Seyyah Uluçınar'ın İzinde' projesi kapsamında son grup olarak gençlerimizi Şanlıurfa'ya gönderiyoruz. Daha önce 16 sefer 5 ile yapılan geziler sonucunda gençlerimiz eğitim-öğretim yılı açılmadan dinlenmiş, motive olmuş bir şekilde ilimize döndüler. Bundan sonrada Şanlıurfa'da tarihi, turistik yerleri gezecek yeni arkadaşlıklar edinecekler yeni yerler görecekler biz bu projeyi ilde önemsedik ve her grubumuzda tam teşekküllü olarak başvurma yöntemiyle seçtik. İlçelerimizde de şuanda aynı şekilde ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimizi Mutki'den, Hizan'dan, Güroymak'tan, Ahlat'tan, Adilcevaz'dan her grubu birer otobüs olarak bu gezilere gönderdik. Bununla beraber gençlerimizin duygu ve düşüncelerini paylaşıyoruz hepsi mutlu ve huzurlu bir şekilde ilimize dönüyorlar. Yeni kazanımlarla önümüzdeki dönemde çok daha güzel geziler daha katılımlı daha geniş bir şekilde olmasını sayın bakanımızla görüşüyoruz. Kontenjanımızın arttırılması için ilgililerle temas da bulunduk. Önümüzdeki sezon da hem kamplarda hem gezilerde daha çok çocuğumuzun istifade etmesini sağlamayı hedefliyoruz.? diye konuştu.

Geziye katılan öğrencilerden Yasemin Sönmez, "İlk defa il dışına çıkıyorum orada yeni tanışacağım arkadaşlarımı çok merak ediyorum ve çok heyecanlıyım.?dedi.

Diğer bir öğrenci Ömer Gürbüz ise "Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bu proje çok güzel. Okullarımız açılmadan böyle geziler düzenlenmesi bizi de çok mutlu etti. Farklı yerleri görmek farklı insanlarla tanışmak çok iyi olacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber