Çillioğlu ailesinden intihar mermisi için fazla para alınmış

Tunceli Jandarma Komutanlığı görevini yürüttüğü sırada 1994 yılında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümünün ardından, aileden intiharda kullanıldığı iddia edilen merminin parasının istendiği belirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak tabancadaki mermilerin 9,19 milimetre çapında olduğu, aileden ise 9,22 milimetrelik mermi parasının alındığı ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Kanunu(TMK)'nun 10. Maddesi ile görevli Malatya Başsavcı Vekilliği tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl, intihar denilen olayın üzerinden geçen 18 yıl sonra yeniden açılan dosya için 700'den fazla kişinin ifadesi alınmış, Çillioğlu'nun kemikleri üzerinde yapılan otopsi sonrası olayın intihar değil cinayet olduğuna ilişkin rapor hazırlanmıştı.

Olayın gerçekleştiği dönemde düzenlenen çelişkili uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Lojmanında ölü bulunan Albay Çillioğlu'nun ailesinden intihar ettiği iddia edilen tabanca mermisinden daha büyük çaplı mermi parasının alındığı anlaşıldı. Savcılık, intiharda kullanılan merminin 9,19 milimetre çapında olduğunu, ancak Çillioğlu ailesinden alınan merminin 9,22 milimetrelik mermi fiyatının tahsil edildiğini tespit etti.

Bununla birlikte soruşturma kapsamında gizli tanık olarak ifade veren bir asker, Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili kırmızı bültenle aranan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın merhum albay olay öncesi ?Senin defterini dürdüm' diye tehdit ettiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber