Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutuldu

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Bursa'nın merkezinde ve ilçelerinde gerçekleşen kutlamaların ardından, şehitler için mevlit okutuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Ulu Cami'de gerçekleşen programda, önce vaaz verildi. Şehitliğin öneminin vurgulandığı vaazın ardından mevlit okundu ve hafta içinde yapılan hatimlerin duası gerçekleştirildi.

HAS Parti tarafından tertiplenen etkinliğe vatandaş büyük ilgi gösterdi. Programla ilgili bilgi veren HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, tüm şehitlere rahmet dileyerek, ağustos ayının millet için ayrı bir yeri bulunduğunu ifade etti. "1071 yılında Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve istiklal mücadelemizin neticesi olan Büyük Zafer bu ay içerisinde meydana gelmiştir." diyen Mollasalih, her iki zaferin de tarih değiştiren olaylar olduğunu vurguladı. Mollasalih, Sultan Alparslan ile Atatürk'e minnettar olduklarını belirtti.

Dağıtılan helvaların ardından mesaj veren Mollasalih, "Bizlere özgür ve aydınlık bir gelecek bırakabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, bu uğurda savaşan bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber