Kızılay Başkanı'ndan Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa ziyaret

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriyeli mülteciler için hazırlanan 10 bin kapasiteli çadır kentte şu an yaklaşık 2 bin civarında sığınmacının yer aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akar, kapasitenin artırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Devletimizin iradesi ne olursa olsun, biz ona uyar ve gerekeni yaparız." dedi.

Başkan Akar, Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu. Yeni yapılan kampı ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Akar, Suriyelilerle de sohbet etme imkânı buldu. Kamp incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Akar, Türk Kızılayı olarak devletin yanında yardımcı rol oynayan bir kuruluş olduklarını hatırlattı. Akar, "Burada çadır kurma, lojistik ihtiyaçları karşılama ve yemek çıkarma gibi işlemleri takip ediyoruz. Bunları izlemek ve denetlemek için geldik. Buradaki arkadaşlarımız, hem çadır kentte, hem kaymakamlık tarafından ilçe merkezinde tahsis edilen depolama ve ofis faaliyetini yürütüyor, hem de gerektiği zaman sıfır noktasından Suriye vatandaşlarına yardım etme işlevini de üstleniyorlar." diye konuştu.

Karkamış'taki çadır kent için güzel bir planlama yapıldığını, tel örgülerle çevrili olduğunu aktaran Akar, kamera ve ses anons sistemiyle ilgili teknik donanım için ihale yapıldığını dile getirdi. Zaman içerisinde her şeyin yerine oturacağını anlatan Akar, "Burada 10 bine yakın kapasite var. Gelen Suriyeliler de bin 500, 2 bin civarında. Kaymakam beyle daha fazla olabilir mi diye görüş alışverişinde bulunduk. Bu Kaymakamlığımız ve Valimizin vereceği karara bağlı olan bir şey. Ama devletimizin iradesi ne olursa olsun biz ona uyar ve gerekeni yaparız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber