Sivas'ta Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Sivas'ta coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk tören Atatürk anıtında düzenlendi. Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. Daha sonra Vali Kemelek, makamında il protokolünün tebriklerini kabul etti.

Bayram programı 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde bulunduğu İnönü Bulvarı'nda devam etti. Vali Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İlter ile Belediye Başkanı Ürgüp halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Belediye Konservatuarı Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Vatandaşlar, resmi geçit törenine katılan askerleri alkışladı.

Törene AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından müze bahçesinde Tugay Komutanlığı tarafından askeri malzemelerin tanıtıldığı sergi gezildi. Veli Kemelek ve beraberindekiler, askeri görevlilerden sergi ile ilgili bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber