Müfettişler, yabancı damatların SSK'yı çarptığını tespit etti

Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı damatlar SSK'yı çarpıyor. Azerbaycanlı Fuad Talibov'un 4 trilyon 800 milyarlık ilaç parası alması üzerine SSK müfettişleri harekete geçti... Talibov ilaç yardımı için hülle evlilik yapmış...

SSK'DAKİ yolsuzlukların önü bir türlü alınamıyor. Şimdi de ortaya Azeri hastalar çıktı. Türk kızlarıyla hülle evlilik yaparak ilaç yardımı alan yabancı damatlar kurumu trilyonlarca zarara uğratıyor. Bunlardan en önemlisi hemofili hastası Fuad Talibov. Kurumu yaklaşık 5 trilyon zarara uğratmış.

EVLENDİĞİ GÜN KARNE

SSK müfettişleri Talibov'un dosyasını inceleyince yolsuzlukları belirledi. İşte Talibov'un yöntemi: Çapa'da tedavi görürken kendisinden yaşlı SSK'lı Neriman Sönmez'le evleniyor. Aynı gün sağlık karnesi çıkarıp SSK'nın olanaklarından yararlanıyor. 5 ayda toplam 4 trilyon 800 milyarlık ilaç alıyor.

YASA DEĞİŞTİRİLMELİ

KABARIK fatura üzerine Bakan Başesgioğlu soruşturma açtırdı. Kurumun 1.5 trilyonluk ilaç parasını ödediği geri kalanını ise ödemeyeceği belirtildi. Evlilik ya da evlat edinme yoluyla Türkiye'ye yerleşenler SSK'dan ilaç ve tedavi yardımı alıyor. Müfettişler yasanın değişmesini istiyor.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber