Osmancık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Çorum'un Osmancık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Jandarma Komutanı J. Üst. İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, daire müdürleri, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Törende Osmancık Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelengi Atatürk anıtına sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Jandarma Astsubay Kadir Varol, "Bugün Türk'ün gerçek kurtuluş güneşinin doğduğu, Türk toplumunun kaderinin değiştiği, tam bağımsızlığımızın önündeki engellerin ortadan kalktığı, başkomutanlık muharebesinin kazanıldığı gündür. 30 Ağustos Zaferi ateşi ile çelik yağmuruna karşı, yalnızca piyade tüfeği ve süngüsüyle teknolojisine karşı insan bedeni ve yüreğini ortaya koyan Mehmetçiğin kanı ve canı ile milletçe yazılmış yeniden varoluşun destanıdır. 30 Ağustos; ölmesini bildikleri için yaşamaya hak kazanan Aziz Anadolu İnsanının haysiyet mücadelesidir" dedi.

Törenin ardından Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz ve Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tebrikleri kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber