Balıkçılar 1 Eylül'de 'Vira Bismillah' diyecek

Balık av yasağının kalkacağı 1 Eylül'e günler kala ağlarının bakımını yaparak teknelerini denize hazırlayan balıkçılar bu sezondan umutlu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bol miktarda palamut, sardalya ve istavrit bekleyen balıkçılar bu gece "vira bismillah" diyecek.

1 Eylül'de sona erecek denizlerde avlanma yasağını dört gözle bekleyen balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımını günler öncesinden tamamladı. Bu yıl bol miktarda palamut bekleyen balıkçılar sezonunun da Bereketli geçeceği düşüncesinde.

MARMARA'DA HER YER PALAMUT

Bu yıl Marmara denizinde balık bolluğu beklediklerini söyleyen İstanbul'un ünlü balıkçısı balıkçı Kenan, "Marmara'da bol miktarda palamut bekliyoruz. Onu da sardalya ve istavrit bolluğu takip edecek. Geçen sezon hava şartlarının kötü olması nedeniyle iyi bir sezon geçmedi ancak bu yıl öyle olmayacağı kanaatindeyiz" dedi. Bu yılki palamut bolluğu beklentisiyle ilgili de değerlendirme yapan Balıkçı Kenan Restoranlarının sahibi Kenan Balcı, "Marmara'da bu sıralar nereye olta atsan palamut çıkıyor. Amatör balıkçılar bile palamut bolluğu yaşıyorlar. Bu mevsim hem palamut zamanı hem de hava şartları iyi" dedi.

BALIK FİYATLARI ÇOK DÜŞECEK

Balık bolluğu yaşanmasının vatandaşa da çok olumlu yansıyacağını söyleyen balıkçı Kenan Balcı, "Fiyatların etiketin üçte bir fiyatının da altına kadar düşeceğini ümit ediyorum. Çünkü balık çok olacak. Vatandaş da taze ve ucuz balık yemiş olacak. Umudumuz her mutfağa dolu dolu balık girebilmesidir" diye konuştu.

Kenan Balcı, dün halen devam eden av yasağı nedeniyle olta balıkçılarından temin ettikleri Marmara'dan ilk çıkan palamutlarla fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber