50 yaşındaki kadın, engelli iki çocuğunu hastaneye götürebilmek için ehliyet aldı

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, 50 yaşındaki kadın, epilepsi ve zihinsel engelli 2 çocuğunu otomobille hastaneye götürebilmek için ehliyet aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşayan Şadiye İnci, biri epilepsi diğeri zihinsel engelli iki çocuğunu hastaneye götürüp getirmede çok sıkıntı çekince otomobil kullanmayı öğrenip ehliyetini aldı. Fedakar anne, 4 çocuğu olduğunu belirterek, bunlardan engelli olan iki çocuğunu hastaneye tedaviye götürüp getirmekte büyük sıkıntılar çektiğini söyledi.

Şadiye İnci, "Çocuklarımı hastaneye götürüp getirirken çok sıkıntı çekiyordum, bazen komşularımdan, bazen akrabalarımdan yardım istemek zorunda kalıyordum. Eşim ehliyet almak istedi, fakat yapılan sınavlarda başarılı olamayınca ehliyet alamadı. Bunun üzerine ehliyeti kendim almaya karar verdim. Kursa kayıt oldum. Kursa katıldım ve azmedip çok çalışıp B sınıfı ehliyetimi aldım." dedi.

Ehliyet sahibi olduğu ve çocuklarını hastaneye kendisinin götürüp getireceği için mutlu olduğunu ifade eden İnci, "Çocuklarımın sürekli hastaneye tedavi amaçlı gitmesi gerekiyor. Eşimin de ehliyeti olmadığı için komşularımız ve akrabalarımızın yardımı ile bugüne kadar çocuklarımı götürüp getirdim. Eşim ehliyet için müracaat ederek kursa yazıldı. Fakat sınavlarda başarılı olamayınca ehliyeti de alamadı. Bunun üzerine ben ehliyet kursuna yazıldım. Hem çocuklarımla uğraştım hem ev işleri derken bu yaşımda ehliyet sahibi oldum. Otomobili ilk zamanlar sürerken biraz heyecana kapılıyordum ama artık Allah'a şükür heyecan meyecan kalmadı. Çocuklarımız hastaneye kendim götürüp getiriyorum. Eşim de yanımda oturuyor." diye konuştu.

ÖZÜRLÜ ARABASINA İHTİYAÇ VAR

Maddi açıdan durumlarının iyi olmadığını söyleyen İnci, "Kimseye muhtaç olmadan hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Fakat geçim kolay değil tek gelirimiz çiftçilik, o da yılda bir kez elde ettiğimiz ürünle bir yıl geçinmek zorundayız. Bizim devlet yetkililerimizden tek isteğimiz özürlü iki yavrumuz için binebilecekleri bir özürlü arabası. Bu arabalara çok ihtiyacımız var. Çocuklarımı, araba olmadığı için bir yere götürüp getiremiyorum. En azından araba olursa, onlar da dışarı çıkar hava alır arkadaşlarının yanıda vakit geçirebilirler." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber