Siirtli engelli genç engel tanımıyor

Siirtli İlköğretim okulu mezunu engelli genç kazandığı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyabilmek için Vali Ahmet Aydın'dan yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından tekerlekli sandalyesiyle Vali Aydın'ın yanına giden Mehmet Sait Aydın adlı genç evleri ile kazandığı Anadolu Öğretmen Lisesi binasının birbirinden çok uzak olduğunu belirterek, kendisine akülü sandalye verilmesi için yardım talep etti. Öğrenci ile ilgilenen Vali Ahmet Aydın, korumalarının yardımıyla engelli öğrenci Aydın'ı makam odasına çıkartarak sorununu dinledi. Akülü sandalyelerin fiyatlarını araştırdığını ve 8 bin TL civarında olduğunu belirten engelli öğrenci Aydın, ?Evimiz Alan Mahallesi'nde kazandığım okul ise, Kooperatif Mahallesi'nde. Adeta, her gün kentin bir ucundan öbür ucuna kadar gitmem gerekiyor. Tekerlekli sandalye ile gidemiyorum. Akülü bir sandalye verilmesini istiyorum. Aksi halde okuyamayacağım. Halbuki ben bilgisayar mühendisi olmayı hayal ediyorum. Okuyamazsam bu hayallerim yıkılacak" dedi.

Vali Ahmet Aydın'da akülü sandalye yerine engelli gencin, yoğun trafik içerisinde bu kadar uzak mesafeyi her gün gitmesinin tehlikeli olacağını belirterek, ailesi ile birlikte kendisine okul yakınlarında bir ev tutulacağını söyledi. Vali Aydın, "Engelli gencimiz Mehmet Sait Aydın'ın bu okuma azmi takdir edilecek bir şeydir. Kendisine yardım edeceğiz. Hayallerinin gerçekleşmesi için destekçi olacağız. Ancak kendisi için en uygun çözüm kendisine ve ailesine okulun yakınlarında bir ev tutmaktır" dedi.

Vali Aydın, Aydın'ın ailesine ev tutulması için ilgililere talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber