İş garantili kursa dönüp bakan yok

Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte işsizliğin diğer yüzü. Türkiye Tekstil Hazır Giyim Deri Sanayii Teknoloji ve Tasarım Araştırma Vakfı'nın iş garantili ücretsiz kurslarına, bir kişi bile başvurmadı.

Türkiye Tekstil Hazır Giyim Deri Sanayii Teknoloji ve Tasarım Araştırma Vakfı (TARGEV), sektöre yetişmiş elaman sağlamak için düzenli olarak kurslar düzenliyor.

Ücretsiz kurslar sayesinde hem sektörün eleman ihtiyacını karşıladıklarını hem de başvuranlara yeni bir meslek edinme şansı verdiklerini belirten TARGEV İktisadi İşletme Müdürü M. Yaşar Nergiz, ancak son aylarda bir kişinin dahi kapılarını çalmadığını belirtiyor. Atölyelerinde uygulanan programla katılımcılar, makinacı, kesici, ütücü ve kalite kontrolcü olarak yetiştiriliyor. Bugüne kadar üç binden fazla işsiz gence meslek kazandırdıklarını ifade eden Nergiz, iş garantili kursları tamamlayan 15-30 yaş arasındaki herkese konfeksiyon sektöründe iş bulduklarını söylüyor. Kursu tamamlayan adaylar, sadece bu görevlerde de çalışmıyor. Birçoğu işlerinde ilerleyerek idareci ve yönetici konumlarına da yükselebiliyor.

Uygulamalı eğitim Adayların kursa katılması için en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Kursiyerler ilk beş hafta, el becerileri ve makineler konusunda eğitiliyor. Daha sonra üretim atölyelerinde sekiz hafta çalıştırılıyor.

Teorik ve pratik eğitim ardından adaylar, sınava giriyor. 65 iş gününde yetiştirilen elemanlardan başarılı olanlara hemen iş bulunuyor ve altı ay süreyle işyerinde takip ediyor. Bu sürede ücret, servis, sigorta ve yemek gibi ihtiyaçları işyerleri tarafından karşılanıyor.

Stajin sonunda kursiyerlere TARGEV- Bornova Atatürk Anadolu Meslek Lisesi tarafindan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı sertifika veriliyor. Son aylarda kurs için bir kişinin bile kapılarını çalmadığına dikkat çeken Nergiz, "Bu durum karşısında her halde işe, aşa ihtiyaç kalmadı diye düşünüyoruz" diyor. Kurslara katılmak isteyenler, TARGEV'in Bornova'daki merkezine, (0232) 374 17 64 numaralı telefona veya www.targev.org.tr internet sitesine başvuru yapabilir.

İşte insan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber