Açık öğretimliler bazı illerde öğrenci, bazılarında değilmiş...

Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık Öğretimliler Birliği Vakfı, toplu taşıma araçlarında Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin; bazı illerimizde tamamen, bazıların kısmen öğrenci indiriminden yararlanamadığını belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.

Açık Öğretimliler Birliği Vakfı Nevşehir ve Antalya illerimizde tamamen, Adana, Çanakkale ve diğer bir çok illerimizde kısmen Açık öğretim öğrencilerinin öğrenci indiriminden yararlanamamasına tepki gösterdi.

Yerel yönetimlerin denetiminde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının, Açık Öğretim Fakültelerinde okuyan öğrencilere diğer öğrencilerden farklı muamele yapmasını kınayan Vakıf Başkanı Muharrem Soğuksu, Açık Öğretimde eğitim görenlerin öğrenci olarak kabullenilmemesinin skandal olduğunu belirterek, yerel yöneticilere şu çağrıda bulundu: "Lütfen denetiminizde ki toplu taşıma araçlarınızı kullanan görevlileri bu konuda aydınlatın ve ikaz edin. Siz bu öğrencilerimize çeşitli destekler sağlayacağınız yerde birde kanuni hakkı olan toplu taşımada ki indirim hakkını ellerinden alıyorsunuz. Bu öğrencilerimizden alacağınız üç kuruş,bütçenizi mi kurtaracak. Aslında hemen hemen illerimizin hepsinde öğrencilerimiz bu ayrımcılıkla muhatap olmaktadır. Yerel Yöneticilerimizin hepsine sesleniyor ve bu ayrımcılığa engel olunmasını bekliyoruz"

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber