1 Eylül Dünya Barış Günü

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Şerif Öter, Türkiye'nin, dünyada barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığa yaptığı işbirliği ve dayanışma çağrısını ısrarla sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öter, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyada savaş, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklar karşısında, yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca insanın bulunduğunu kaydetti.

Öter, mesajında şunları belirtti:

"Yanı başımızda komşumuz Suriye'deki iç çatışmalarda çocukların da dahil olduğu binlerce insan ölüyorken, toplumların kaynaklarını savaş bölgelerinde yaşam koşullarının iyileştirilmesine ayırmak yerine, silahlanma yarışına girmesi insanlığın büyük bir çelişkisidir. Bu nedenle Türkiye, bölgesinde ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığa yaptığı işbirliği ve dayanışma çağrısını ısrarla sürdürmeli. Barışın, sevginin ve hoşgörünün paylaşılarak pekiştirildiği, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada, tüm insanların dostça ve kardeşçe yaşaması dileklerimizle Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber