Umut'un katil zanlısının bulunması için Ankara'dan özel ekip geldi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle hayatını kaybeden Umut Ceylan'ın katil zanlısını bulmak için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyeti bünyesinde oluşturulan 90 kişilik ekibin yanısıra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan beş kişilik özel ekip, İzmir'e gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet Müdürü Cem Çetin yönetimindeki kriminal ve araştırma konusunda uzman ekibin üyelerinin, Umut'un katil zanlısının bulunması çalışmalarına yardım etmek için tatillerini yarıda kesip evlerine bile uğramadan geldikleri öğrenildi. Aynı ekibin, Gaziantep'te 10 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından da oraya giderek araştırma yaptığı kaydedildi.

Bu yıl okula başlayacak olan 6 yaşındaki Umut'un, nereden geldiği belli olmayan maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesi Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Olayın bir an önce aydınlatılmasını isteyen Bakan Şahin'in, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'dan, İzmir'e konuyu bütün ayrıntılarıyla araştırması için özel bir ekip göndermesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine kriminal ve araştırma konusunda uzman, Kriminal Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Müdürü Cem Çetin yönetiminde bir emniyet amiri ve üç polisten oluşan ekip, sabah saatlerinde İzmir'e geldi. İlk olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası'na giderek, soruşturmayı yürüten Asayiş ve Olay Yeri İnceleme şube müdürlükleri yetkililerinden bilgi alan ekip, daha sonra olayın meydana geldiği General Asım Gündüz Parkı'na gitti. Umut Ceylan'ın sırtına giren mermi çekirdeğinin nereden geldiğini belirlemek için haritacılıkta kullanılan cihazlarla çevrede inceleme yaptılar. Parkı gören binaların üzerinden mermi çekirdeğinin geleceği yönü kuşbakışı hesaplamaya çalıştılar, ardından da çevreyi araştırdılar. Olay yerine gelen İzmir Adli Tıp Kurumu'dan Dr. Fatih Şen de ekiple görüşerek bilgilerini aktardı. Yetkililer, mermi çekirdeğinin Halide Edip Adıvar Bulvarı ve Yeşildere Caddesi'nin bulunduğu kuzey yönünden geldiği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, kendilerinin ekiplerinin yanısıra Ankara'dan gelen özel bir ekibin, konuya ilişkin çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

'UMUTUMUZ'U SUSTURMAYALIM'

Ankara'dan gelen özel ekip, Umut'un can verdiği parka annesi Gülhan Ceylan ile görüşerek bilgi aldı. Anne Ceylan, polisler ve gazetecilere, "Benden başka annenin canı yanmasın. Umutumuz'u susturmayalım, başka Umut'lar da sönmesin. Annelerin yüreği günden güne büyüyor. Gittim çocuğumun mezarına... Mezar demeye dilim varmıyor, gittim evini okşadım. Bana oradan güç verdi, 'Anneciğim güçlü ol, benim arkamda dur, koş.' dedi. Medya, gazete, devlet büyüklerinden diliyorum ki benim arkamda, Umutum'un arkasında olacak. Sizden ricam, bugün fuar açılıyor, o kalabalıkla hep beraber bir olalım da ben sesimi duyurayım. Bana yardımcı olur musunuz? Bana bir yardımcı olun." diyerek duygularını dile getirdi.

2 BİN ADRESE VE 5 BİN KİŞİYE SORDULAR

Öte yandan İzmir Emniyeti ekiplerinin çalışması da aralıksız sürüyor. Yaklaşık 800 polis, olay yerinden başlayarak 1 kilometre çapındaki alanda bulunan bütün evlerin kapısını çalarak birebir görüşme yaptı. Ekiplerin şu ana kadar 2 bine yakın adrese gittiği ve yaklaşık 5 bin kişiye de silah sesi duyup duymadığını, tabanca kullanan bir kişi görüp görmediğini sorduğu kaydedildi. Bu arada olayın meydana geldiği geçen pazartesi akşamından bu yana sokak sokak dolaşıp buldukları kovan ve mermi çekirdeklerini kriminal laboratuvarına gönderen polisler, henüz bir ipucuna ulaşamadı. Ekiplerin şimdiye kadar bulduğu kovan ve çekirdeklerin, Umut Ceylan'ın vücudunda bulunan mermi çekirdeğiyle eşleşmediği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber