'Apaydın kampına istediğimiz zaman gideriz"

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Apaydın kampına istedikleri zaman gidebileceklerini, ancak siyasi polemik konusu olmak da istemediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet, Hatay'da çadır kent ziyaretleri öncesinde Hatay Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Vekili Kadim Doğan'la görüşen Akar, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Zamanları olmadığı için Apaydın Çadır Kenti'ni ziyaret edemediklerini söyleyen Akar, ?Zamanımız olmadığı için Apaydın'ı ziyaret edemedik. Biz Kızılay olarak siyasi polemiklerin ortasında kalmak istemiyoruz. Hiçbir kişiye ya da siyasilere malzeme olmak istemiyoruz. Apaydın kampına istediğimiz zaman gideriz, istediğimiz zaman çıkarız, gerektiği zaman. Orası için spesifik bir durum söz konusu değil bizim için. Oraya hizmetlerin gitmesi önemli bizim için. Problem de değil bizim için oraya girip çıkmak.? dedi.

Kızılay olarak yurt dışı ve sınır operasyonlarına hazır olduklarını aktaran Akar, ?Yardımlar sadece Türkiye içinde de olmaz. Türkiye dışında da olur, eğer gerek görülürse, BM'den izin alınabilirse, uluslar arası mutabakat sağlanırsa, Türkiye dışında, Suriye sınırları içinde devletimizin uygun gördüğü zaman operasyon yapabilecek durumdayız.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber