Polisten cuma namazı öncesi ve sonrasında dilenci operasyonu

Bursa'da polis ekipleri, Cuma namazında cami önlerini mesken tutarak para isteyen dilencilere operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cuma namazı öncesi ve sonrasında düzenlenen operasyon ile yakalanan dilenciler hakkında kabahatler kanununa göre işlem yapıldı. Başta Ulu Cami olmak üzere selatin camilerde gerçekleştirilen operasyonla çok sayıda dilenci polislerce toplanarak karakola götürüldü. Genellikle çocuklarını sömürü aracı olarak kullanan kadın dilencilerin cami çevrelerinde para toplamaya çalıştığını tespit eden ekipler, yakalanan dilenciler hakkında kanuni işlem yaptı.

'HERKES YAPIYOR BENDE YAPIYORUM'

Yakalanan dilenciler karakola götürülerek haklarında kabahatlar kanununa göre işlem yapıldı. Yakalanan dilenciler karakola gitmemek için direnirken, kendini ?herkes yapıyor bende yapıyorum? şeklinde savundu.

Ulu Cami önünde yakalana bir bayan dilenciye polis ekiplerinin; ?Teyze dilencilik mi yapıyorsun?? sorusuna. ?Ağabey çocuğum var, hastaneden yeni geldim, ihtiyacım var.? şeklinde karşılık verdi.

Polis ekipleri; ?Bunu yapmak kanunen yasak, bizde yetkimizi kullanarak seni karakola götürüp işlem yapmamız gerekiyor.? dedi. Bayan dilenci; ?Beni bırakın, param yok, ben yeni geldim? şeklinde kurtulmaya çalıştıysa da kendisini kolundan yakalayan polis ekipleri, polis otosuna götürdü. Yolda gitmemek için polise direnmeye çalışan kadın dilenci özellikle basın mensuplarının görüntü almasına kızdı. Bir Gazetecinin; ?yasak olduğunu bilmiyor musunuz? Sorusuna ise bayan dilenci; ?Biliyorum.? dedi. Dilenci kadın, peki neden yapıyorsun? sorusuna ise, ?Eeee, herkes yapıyor. İhtiyacım var.? şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin görüntü almasına kızan dilenci, kameraya elindeki poşetle vurarak, ?sen git parası çok olanları çek? diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber