GOÜ Rektörü Seyfikli AKP iktidarını övdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, yerel bir televizyon programında üniversitenin genel konuları konuşulurken değindiği bütçe konusundaki sözlerinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, GOÜ'nün hiçbir siyasi kurum, kuruluş ve kişi ayrımı yapmaksızın yapılan yardımları ve sağlanan ödenekleri net olarak açıklamasının, yardım yapan kurum, kuruluş ve kişilere bir teşekkür anlamında olmasının yanı sıra yürüttükleri şeffaflık ilkelerinin de kaçınılmaz bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rektör Seyfikli, yerel bir televizyon programında üniversite genel konuları konuşulurken değindiği bütçe konusundaki sözlerinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, "Mevcut iktidarın üniversitenin bilimsel ve teknik çalışmalarına ivme kazandıracak yeni kadro vermelerinin yanı sıra Araştırma ve Uygulama Hastanemiz'in makine teçhizatının teminiyle ilgili de oldukça önemli katkıları olmuştur" dedi.
Seyfikli, 2005 yılında üniversiteye tahsis edilen 42 trilyon TL'lik kaynağın üniversitenin ihtiyacını ancak karşılamakta olduğunu da belirterek, "Yeni bir yatırım imkanı bulunmamaktadır. Tokat'ın ihtiyacı olan ek hastane binası da bu nedenle yapılamamaktadır. Kaynak olarak halkımızın bağışı veya ek bir ödenek gerekmektedir. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Milletvekilimiz Ergün Dağcıoğlu ile yaptığım görüşme sonucu 150 yataklı ek hastane binasında kullanılacak 5 trilyon TL'lik ödenek için DPT ile görüşeceği sözünü vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber