Fabrikasını satan işadamının serzenişi

Fabrikasını satılığa çıkartan İşadamı Ali Osman Özdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akp İzmir milletvekilleri, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bulunduğu toplantıda isyan etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Çarşısı'nın giriş çıkış yollarının yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasındaki arsa takasını ve çalışmaların geldiği durumu anlatmak amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya İşadamı Ali Osman Özdoğan damgasını vurdu. Gıda Çarşısı'ndan hava parası vererek aldığı işyerini satarak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne gittiğini ancak orada da işlerin yürümemesi üzerine fabrikasını satılığa çıkartmak zorunda kaldığını anlatan Özdoğan, 'Pancar Organize boş, Kemalpaşa Organize boş, Manisa Organize dolu. Manisa teşvikte 3. bölge, İzmir 1. bölge. İzmir gelişmişlik yönünden ileri olabilir ama belli bir kısım. İzmir yüzde 28 büyüyor, Denizli yüzde 54 büyüyor. Diğer iller koşuyor biz yürüyoruz. Biz küçülüyoruzö dedi. Esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu anlatan ve zaman zaman ses tonu yükselen Özdoğan, 'Bunlara bir çözüm alınması bizlere destek verilmesi gerekiyor. Buradaki esnaf zor durumda. Ben Aziz Bey'in Gıda Çarşısı esnafını dolaştığını görmedim. Ekrem Demirtaş yukardan görüyor içeri girmiyor, bizim durumumuzu bilmiyor. Biz sıkıntılı durumdayız. Ben 25 yılda fabrikamı kurdum. Fabrikam satılık, herşeyim satılık, satılmıyor. İzmir'e yatırımcı gelmiyor gelen birkaç büyük yatırımcı antrepoluculuk için geliyorö diye konuştu.

Sorunsuz kimsenin bulunmadığını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 'Sorunu olmayan ölülerle delilerdir. İnsanların mutlaka sorunu olacaktır. Onların da sorunları var da biz onların dünyasına giremiyoruz. Sorunları yokmuş gibi geliyor. Mutlaka sorunlar olmasa çözenler olmasa yaşamanın da bir anlamı kalmaz. Bugün bir sorunu çözmek için burdayız. Küçümsenebilir ama çok fazla çarşı esnafını yıllardan beri meşgul eden konu. Teşvikler marketler yasası tek tek üzerinde çalışılan konular. Hipermarket yasası çoktan hazırlandı. Önemli olan paydaşları bir noktaya getirmektir. Eğer taraflar bir araya gelmezse sorun kalıcı olmuyor. Ama çok fazla uzamayacak. Bu konu hükümetin göndemindeö diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber