Kargı meyveciliğin merkezi olacak

Kargı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, son yıllarda bir çok köyde gerçekleştirilen meyve bahçeleri projesiyle Kargı'yı meyveciliğin merkezi haline getireceklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Yeşilköyde 10 dönüm ayva, 20 dönüm armut olmak üzere toplamda 30 dönümlük meyve bahçesi oluşturan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne Yeşilköy muhtarı Zeynel Aktepe ve azalar tarafından teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

Köy muhtarı Aktepe, köyümüzde geçtiğimiz yıl içerisinde atıl durumda bulunan 30 dönüm alanda yapılan çalışmalarla tarıma kazandırılan meyve bahçesi için müdürümüz sayın Mustafa Özen'e teşekkür ediyoruz dedi.

Köyde genelde çeltik tarımı yapıldığını belirten Aktepe, meyveciliğin çiftçi için alternatif bir ürün olacağını belirterek yapılan çalışmalar için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen'e plaket vererek teşekkür etti.

Kargı'da son yıllarda meyveciliği ön plana çıkartmaya çalıştıklarını söyleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özen ise, ''Meyvecilik kar payı yüksek bir sektör, Kargı iklimi ve toprağıyla meyveciliğe çok uygun, bizlerde vatandaşlarımızı bu yönde bilgilendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yeşilköyde daha önce oluşturdukları 3 bin dönümlük meyve bahçesinin bir model olduğunu kaydeden Özen, ''Çiftçi meyvecilikten verim almaya başladı ve meyveciliğe yöneliyor. Yeşilköy'de önümüzdeki günlerde meyvecilik konusunda eğitimlere başlıyarak çiftçinin daha çok bilgilendirilmesini sağlıyacağız. Eğitimler sona erdiğinde de Yeşilköy'de 3 bin dönümlük meyve bahçesini faaliyete geçireceğiz'' dedi.

Meyve bahçesi yapmayı planladıkları alanın meyveciliğe çok uygun olduğunuda belirten İlçe Tarım Müdürü Özen, 3 bin dönümlük bir alan ve ortasından su geçiyor, şuanda atıl durumda olan bu araziyi tarıma kazandıracağız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber