Başkent, 200 kişilik Kazak heyetini ağırlayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan'ın başkenti Astana'dan 200 kişilik heyeti Ankara'da ağırlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Astana Günleri' organizasyonu için Başkent'e gelen heyet, kutlamalar kapsamında 'Dostluk ve işbirliği' protokolünü de imzalayacak.

Geçtiğimiz yıl Astana'da Türk rüzgarı estiren 'Ankara Günleri' kutlamalarının ardından, bu yıl da Ankara'da düzenlenecek 'Astana Günleri' kutlamaları kapsamında Başkent'e gelecek olan heyet; Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezecek, ATO Kongre Merkezi'nde ve ANFA Altınpark'ta çeşitli gösteriler ve konserlerin yer alacağı kültür etkinlikleri düzenleyecek.

Konuk heyetin programı Başkan Gökçek'i makamında ziyaretle başlıyor. Burada iki kardeş başkent arasında 'Dostluk ve İşbirliği Protokolü'nü imzalayacak olan Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki heyet, Ankara'da Astana kültür tanıtımının startını bu protokolle verecek. Ziyaretin ardından da ATO Kongre Merkezi'nde Kazakistan'ın en ünlü sanatçılarının ve müzik gruplarının yer aldığı çeşitli gösterilerin sahneleneceği bir resepsiyon düzenlenecek. İlk günden Ankara'da Astana rüzgarı estirecek olan organizasyonun bir diğer etkinliği ise yine ATO Kongre Merkezi'nde kurulacak olan Kazak çadırlarında Kazakistan'a özgü tatların ve el sanatlarının tanıtımı olacak. Ayrıca etkinliğe katılanlar kongre merkezindeki Astana Fotoğraf Sergisi'ni de gezme imkanı elde edecek.

Geçen yıl Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev tarafından 'Devlet Nişanı' ve 'Kazakistan - Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası' ile onurlandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla Astana'da ağırlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber